Η επίσημη τελετή εορτασμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Νοέμβριου και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

 Την 80η επέτειο από την ίδρυσή του γιορτάζει το Πανεπιστήμιο Πειραιά με σειρά εκδηλώσων που θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Η επίσημη τελετή εορτασμού της 80ης επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, ο οποίος και θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Νοέμβριου και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ένας χώρος αδιάλειπτης εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας, υποδέχεται με εκδηλώσεις τον εορτασμό της 80ης επετείου από την ίδρυσή του.

Η ίδρυση της – τότε – Σχολής Βιομηχανικών Σπουδών αποτέλεσε μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και Βιοτεχνών (Σ.Ε.Β.Β.) και του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών της Ελλάδος (Σ.Α.Ε.Ε.). 

Ήταν 18 Νοεμβρίου του 1938 όταν ήχησαν οι πρώτες επιστημονικές πραγματείες στα έδρανα της Σχολής Βιομηχανικών Σπουδών που φιλοξενείτο προσωρινώς επί της οδού Πεσμαζόγλου 239 στην Αθήνα. 

Το σχετικό Βασιλικό Διάταγμα ιδρύσεως αναφέρει σχετικά: 

«Σκοπός της Σχολής είναι η δια τακτικών μαθημάτων και διαλέξεων ειδική μετεκπαίδευσις των στελεχών της Βιομηχανίας, Βιοτεχνίας και των προς αυτάς συγγενών παραγωγικών κλάδων, δια της παροχής γενικωτέρας οικονομικής, νομικής και τεχνικής μορφώσεως τους εξύψωσιν της εν γένει επαγγελματικής ικανότητος αυτών».

Κατά το επετειακό 80ο έτος της λειτουργίας του, η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οργανώνει σειρά εκδηλώσεων προκειμένου να καταγράψει και να προβάλει το έργο που έχει συντελεστεί, να τιμήσει όλους όσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη του Ιδρύματος, να φέρει ξανά στο Πανεπιστήμιο τους αποφοίτους του, να έλθει σε επαφή με την οικονομία και να χαράξει τη μελλοντική του πορεία.»
 
Top