Πολύ σοκαρισμένος αλλά σώος και αβλαβής βγήκε από το τροχαίο ατύχημα που είχε ο97χρονος πρίγκιπας Φίλιππος και Δούκας του Εδιμβούργου, ενώ οδηγούσε κοντά στη βασιλική κατοικία στο Σάντρινγκχαμ.

Το ατύχημα επιβεβαίωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και ενημέρωσαν ότι ο 97χρονος πρίγκιπας δεν τραυματίστηκε. Ο Δούκας του Εδιμβούργου αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή το 2017.


Τη στιγμή του ατυχήματος, ο Φίλιππος έβγαινε στον κεντρικό δρόμο όταν συγκρούστηκε με άλλο όχημα. Δύο επιβαίνοντες στο άλλο όχημα υπέστησαν ελαφρά τραύματα. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο 97χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο αβλαβής αλλά σε κατάσταση σοκ καθώς έτρεμε εμφανώς.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, "ο Δούκας του Εδιμβούργου ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με άλλο όχημα το απόγευμα. Ο Δούκας δεν τραυματίστηκε. Το ατύχημα συνέβη κοντά στο Σάντρινγκχαμ".

Ο Φίλιππος και η βασίλισσα διαμένουν στην έκτασή τους στο Νόρφολκ από τα Χριστούγεννα. Ο 97χρονος γαλαζοαίματος δεν παρέστη στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία όπου ήταν παρούσα όλη η βασιλική οικογένεια.
 
Top