Αντιμέτωπη με τον τυφώνα Πάνο Καμμένο βρίσκεται η κυβέρνηση λίγες μόνο ώρες μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Σκοπίων.
Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζεται αποφασισμένος να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα καθώς θεωρεί ότι πίσω από την διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας βρίσκεται ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης , ο οποίος θέλει να τον εκδικηθεί μετά από τα όσα είπε για την 17 Νοέμβρη και τον γιό του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι ο πρόεδρος της Βουλής δεν γνώριζε τίποτα για το όλο θέμα το οποίο ανακινήθηκε από δημοσιογράφους ενώ ο πρωθυπουργός την Πέμπτη το βράδυ μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας έδειξε την πραγματική του έκπληξη στις αναφορές του προέδρου των ΑΝΕΛ ότι η κυβέρνηση διαλύει το κόμμα του.

Ο εκνευρισμός του Πάνου Καμμένου ήταν τόσο έντονος που δεν δίστασε να αφήσει υπονοούμενα για την υπόθεση της Novartis γεγονός που εκμεταλλεύθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα για όσα είπε ο πρώην υπουργός περί πιέσεων σε δικαστικούς λειτουργού.

Όλα αυτά ωστόσο δίνουν, από την πλευρά της κυβέρνησης, μία απάντηση στα σενάρια που έλεγαν ότι η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση ήταν στημένη σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου. “Ας αποφασίσει τελικά η αντιπολίτευση τι ακριβώς συμβαίνει με εμάς και τον Πάνο Καμμένο”, έλεγε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

“Την μία μιλάνε για σκηνοθετημένο και στημένο διαζύγιο και την άλλη ζητούν εξηγήσεις για τις καταγγελίες του πρώην κυβερνητικού εταίρου μας. Δεν γίνεται να ισχύουν και τα δύο”.

Στην Κυβέρνηση βλέπουν πάντως ότι μέρα με την ημέρα τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα καθώς ο Πάνος Καμμένος έχει απασφαλίσει και εμφανίζεται έτοιμος για όλα προκειμένου να διαγράψει την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ .

Οι ίδιοι άνθρωποι βλέπουν ωστόσο και την καλή πλευρά του θέματος που δεν είναι άλλη από την επιθυμία του Πάνου Καμμένου να διεμβολίσει την δεξιά παράταξη αποδυναμώνοντας την ΝΔ. Όπως λένε μάλιστα από τις επαφές που έχει κάνει ο πρώην υπουργός με στελέχη που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς φαίνεται ότι θα διεκδικήσει δυναμικά ένα μερίδιο ψηφοφόρων από τον χώρο που σήμερα εμφανίζεται να προσπαθεί να προσεγγίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του Αντώνη Σαμαρά και του Άδωνι Γεωργιάδη.

πηγή:newsit.gr
 
Top