Τα τέσσερα αυτά χρόνια με μοναδικό γνωμονα το εθνικό συμφέρον πετύχαμε πολλά. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια, να στηρίξουμε τους αδύναμους και να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά. Για όσα πετύχαμε θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Πάνο Καμμένο για τη συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια.

Ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο καθαρές λύσεις και κουβέντες. Τον ευχαριστώ γιατί ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό. Σήμερα μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Άμυνας καθώς και ότι θα ζητήσει το ίδιο από τα στελέχη του. Την έκανα δεκτη, όπως θα κάνω δεκτή όποια άλλη παραίτηση μου τεθεί.

Μπροστά στο εθνικό συμφέρον δεν θα κάνω πίσω, δεν θα δειλιάσω. Υπουργός ΆΜυνας να είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Είναι μήνυμα από την πλευρά μου ότι δεν θα διακινδυνεύσω την πορεία που έχουμε χαράξει

Έχω ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής ότι θα ζητήσω ανανέωση της εμπιστοσύνης ώστε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της τον Οκτώβριο του '19.

Στις κρίσιμες στιγμές ο καθένας μας αναλαμβάνει την ευθύνη του. Το Σύνταγμα μου δίνει τη δυνατότητα, δεν το έκανα το '15, δεν θα το κάνω ούτε τώρα: θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της Βουλής για να προχωρήσω τις τομές που απαιτούνται. Και ο καθείς τις ευθύνες του, κατέληξε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

πηγη
 
Top