Αντιμέτωπος με μια σειρά όχι και τόσο ευνοϊκών για εκείνον δημοσκοπήσεων βρίσκεται οΝτόναλντ Τραμπ στα μέσα της θητείας του.


Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, που διεξήχθη για λογαριασμό των ABC News/Washington Post και δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, αποκαλύπτει την περιφρόνηση των Αμερικανών προς την πολιτική ηγεσία τους, του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος. Όμως, αυτό το αίσθημα περιφρόνησης είναι ολοένα και οξύτερο όσον αφορά το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.
Σχεδόν οι μισοί από τους Αμερικανούς (48%) δεν έχουν «καθόλου» εμπιστοσύνη στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο. Συγκριτικά, το αντίστοιχο ποσοστό για τηΝάνσι Πελόζι, τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανέρχεται σε 37%.


Οι αριθμοί είναι το ίδιο απογοητευτικοί για τον Τραμπ σε ό,τι αφορά την αντίληψη των πολιτών για τη δράση του σε σχέση με τις προσδοκίες που ο ίδιος έθεσε, όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας, την 20ή Ιανουαρίου του 2017.

Σε αυτό το πλαίσιο, το 50% των Αμερικανών υποστηρίζουν ότι υπήρξε αποδοτικός στο θέμα του ελλείμματος, όμως μονάχα το 33% εκτιμούν ότι είναι αποτελεσματικός, ήτοι μια διαφορά 17%. Στο θέμα της υγείας, η διαφορά ανέρχεται σε 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Εκτός της δράσης του στον Λευκό Οίκο, οι Αμερικανοί κρίνουν αυστηρά τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Μόνο το 32% των Αμερικανών διατυπώνουν θετική γνώμη για εκείνον ως άνθρωπο, δύο ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από τον Μπιλ Κλίντον, στο απόγειο της υπόθεσης Μόνικα Λεβίνσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top