Στην έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2018 από τα τέλη Μαρτίου στοχεύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.insider.gr, αυτό θα επιτρέψει να αυξηθούν οι δόσεις πληρωμής του φόρου εισοδήματος, επιμερίζοντας έτσι το φορολογικό βάρος σε μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, η αύξηση των δόσεων αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Οικονομικών, καθώς έτσι θα γίνει πιο εύκολη η καταβολή του από τους φορολογούμενους.

Η ΑΑΔΕ έχει ήδη θέσει ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των στοιχείων αποδοχών και παρακρατηθέντων και αναλογούντων φόρων στα εισοδήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων την 28η Φεβρουαρίου. Πέρσι η προθεσμία ήταν ένα μήνα αργότερα στις 31 Μαρτίου και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου.

Αν πράγματι ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ανοίγει και ο δρόμος για την αύξηση των δόσεων. Ένα σενάριο που εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών είναι να αυξηθούν οι δόσεις από τις τρεις διμηνιαίες που ήταν πέρσι στις τουλάχιστον έξι μηνιαίες. Για παράδειγμα αν κάποιος υποβάλει την δήλωσή του τον Μάρτιο θα μπορεί να ξεκινήσει να πληρώνει από τον Απρίλιο και να εξοφλήσει τον φόρο σε εννέα μηνιαίες δόσεις.
via:EEA
Πηγή: www.insider.gr
 
Top