Αύριο το μεσημέρι θα γίνει η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Για την Παρασκευή μετατέθηκε η προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όπως ανακοινώθηκε στη Βουλή, με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, αποφασίστηκε η ψηφοφορία να γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής στις 14:30. Σήμερα η συζήτηση θα ολοκληρωθεί γύρω στις 01:30 τα ξημερώματα.
Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές που έχουν ζητήσει τον λόγο. Όπως σημειώθηκε απομένουν περισσότεροι από 100 βουλευτές που θέλουν να τοποθετηθούν.
 Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αλλάξει το πρόγραμμα με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. 
Οριακή πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 152 + Παπακώστα
Παρότι η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής κινείται από χτες σε υψηλούς τόνους και οι βουλευτές ανταλλάσσουν σκληρά λεκτικά «πυρά», οι τοποθετήσεις τους ξεκαθαρίζουν σιγά-σιγά το πολιτικό τοπίο και δείχνουν πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την ελληνική βουλή με οριακή πλειοψηφία.
Παρότι το Μαξίμου, έχοντας προχωρήσει στις δικές του αριθμητικές… πράξεις, θεωρούσε βέβαιο εδώ και μέρες ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με τουλάχιστον 151 ψήφους, αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ομιλίες ορισμένων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και αυτή της Κατερίνας Παπακώστα.
Στους 145 «σίγουρους» του ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκαν οι Σπύρος Λυκούδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ και η κ. Παπακώστα δήλωσε πως κλίνει προς το «ναι».
Στο «πλευρό» της κυβέρνησης θα σταθούν επίσης και οι Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Μαυρωτάς αλλά και η Έλενα Κουντουρά και Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
 
Top