Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν αποκλείεται το σενάριο πάντως να κατατεθεί πρόταση μομφής από τη ΝΔ. Τι θα συμβεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι διαδικασίες ψήφισής της συζητήθηκαν εκτενώς στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, αποφασίστηκε ότι την Δευτέρα και την Τρίτη θα περάσει από επιτροπές και την Τετάρτη και την Πέμπτη θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια. Αυτό σημαίνει ότι θα ψηφιστεί πιθανότατα το βράδυ της Πέμπτης.

Ωστόσο, όλα αυτά ενδεχομένως να ανατραπούν αν επικρατήσει το σενάριο που θέλει τη ΝΔ να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Αν συμβεί αυτό, τότε σταματάει κάθε διαδικασία και ξεκινάει τριήμερη συζήτηση στην Βουλή.

Την ίδια ώρα πάντως δεν αποκλείεται να δούμε και ρελάνς από την κυβέρνηση η οποία επιχειρώντας να προλάβει τη ΝΔ να πει ότι δεν θα μπει χρονικός περιορισμός στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθούν όσοι βουλευτές το επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, «Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θα εγγραφούν ως ομιλητές στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Η ΝΔ θα ζητήσει να μεταδοθεί live η συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας”, ανέφεραν ειδικότερα πηγές της ΝΔ. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι πρόθεση είναι να λάβουν το λόγο όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στην Ολομέλεια, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
 
Top