Τραγικό θάνατο στα δόντια ενός θηλυκού λιονταριού βρήκε μία 22χρονη η οποία εργαζόταν τις δύο τελευταίες εβδομάδες ως εκπαιδευόμενη στο Κέντρο
Προστασίας Άγριας Ζωής της νότιας Καρολίνας.

Όπως αναφέρει το Fox News, η Άλεξ Μπλακ, όπως ήταν το όνομά της, δέχτηκε την επίθεση του μεγάλου αιλουροειδούς την ώρα που βρισκόταν στον κλειστό χώρο, έξω από το κλουβί των λιονταριών.


Το θηλυκό λιοντάρι, η 14χρονη Ματάι, την άρπαξε από τον αστράγαλο και στη συνέχεια από το λαιμό και την έσυρε μέσα στο κλουβί. Φύλακες που έσπευσαν αμέσως στο σημείο επιχείρησαν να ναρκώσουν το λιοντάρι με ηρεμιστικά βέλη και όταν αυτό δεν είχε αποτέλεσμα, υποχρεώθηκαν να το εκτελέσουν, πυροβολώντας το 8 φορές.

Ωστόσο, για την άτυχη 22χρονη η οποία βρισκόταν για αρκετή ώρα στο στόμα του άγριου ζώου, ήταν ήδη αργά: Κατέληξε λίγη ώρα αργότερα από ακατάσχετη αιμορραγία, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα.

Όπως αποκαλύφθηκε, μία μεγάλη μπάλα με την οποία παίζουν τα λιοντάρια, είχε μπλοκάρει την πόρτα που ασφαλίζει της είσοδο στο κλουβί των λιονταριών. Από εκείνο το σημείο, το θηλυκό λιοντάρι κατάφερε να τραβήξει μέσα στο κλουβί την Άλεξ Μπλακ.

Επισημαίνεται ότι κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν το 2017 και το 2018 στο συγκεκριμένο Κέντρο δεν διαπιστώθηκαν κενά και παραλείψεις. 


 
Top