«Η πτώση κομματιού από τον εξωτερικό τοίχο και τον εσωτερικό χώρο του κτιρίου που συστεγάζει το 26ο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, έρχεται να προστεθεί στο μόλις πριν 20 ημέρες αντίστοιχο περιστατικό της Ιωνιδείου σχολής.


Αν λάβουμε υπόψη ότι στο κτίριο έχουν επαναληφθεί τέτοιου είδους φαινόμενα, για τα οποία ο Σύλλογος Γονέων έχει κινητοποιηθεί στο παρελθόν, επιβεβαιώνει ότι και αυτό το σχολικό κτίριο, κατασκευής του 1936,είναι κακοσυντηρημένο και βεβαίως επικίνδυνο για την πρόληψη της σωματικής ακεραιότητας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Είναι ευτύχημα το ότι δε χτύπησε κάποιο παιδί ή διερχόμενος περαστικός.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, από κοινού με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου έχουν ζητήσει εδώ και τέσσερα χρόνια τη μελέτη για τη στατική κατάσταση του σχολείου, καθώς και συγκεκριμένα μέτρα επιδιόρθωσης και αποκατάστασης του κτιρίου.Δεν είδαν τίποτα ως τώρα, εκτός από υποσχέσεις και εκ των υστέρων «μπαλώματα».

Η διοίκηση του Δήμου Πειραιά έχει σοβαρή ευθύνη, αφού τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται και πλέον δεν μιλάμε για τυχαία γεγονότα.

Η εγκατάλειψη των σχολικών κτιρίων, αναδεικνύει ότι η Δημοτική αρχή έχει ως βασικό στόχο να ενισχύσει τους επιχειρηματικούς ομίλους και γι’ αυτό αφήνει στην άκρη τις λαϊκές ανάγκες.

Έτσι βλέπουμε να υπάρχουν φοροαπαλλαγές και λεφτά για το κεφάλαιο, όπως τα 80εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για αναπλάσεις από το Πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης και από την άλλη τα σχολεία να μη συντηρούνται ή -στην καλύτερη περίπτωση- να συντηρούνται κατόπιν εορτής και άρα να γίνονται επικίνδυνα για τα παιδιά μας.

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μειώνει μισθούς, συντάξεις και δαπάνες για τις λαϊκές ανάγκες. Την πολιτική αυτή υπηρετούν και υλοποιούν μέχρι κεραίας Περιφέρεια και Δήμος.

Αυτή η πολιτική πρέπει να βρει απέναντί της τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους γονείς, τους καθηγητές. Στην πάλη τους θα είμαστε σταθερά δίπλα τους, όπως πάντα».
 
Top