Επιθυμούν η ψήφος τους να προσμετράται στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ


Σημαντικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις, με τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να δηλώνουν ότι από εδώ και πέρα επιθυμούν η ψήφος τους να προσμετράται στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα νομοσχέδια που ψηφίζονται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.

Ειδικότερα, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Βασίλειος Κόκκαλης, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρος Δανέλλης, και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Ζουράρης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με επιστολές τους προς το προεδρείο της Βουλής, δηλώνουν ότι σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσαν στην κυβέρνηση στην πρόταση εμπιστοσύνης, επιθυμούν εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος τους να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.


Ο κ. Ζουράρης διευκρινίζει ότι της δήλωσης του εξαιρεί μόνο την ψηφοφορία για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εάν αυτή δεν διεξαχθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 νωρίτερα τη Δευτέρα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα αποτυπωθεί στη Βουλή και τόνισε ότι θα μελετηθεί και το σενάριο προσχώρησης αν χρειαστεί των 6: «Οι ψηφοφορίες στη Βουλή θα έπρεπε να είναι έτσι και αλλιώς ονομαστικές. Έτσι αποτυπώνονται οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες. Το ζήτημα της πλειοψηφίας μπορεί να λυθεί και με έναν άλλο τρόπο, θα δούμε με ποιον.

Θα μπορούσε να είναι η προσχώρηση βουλευτών στην κυβέρνηση. Των έξι βουλευτών. Είναι ένα σενάριο που θα εξεταστεί. Μπορεί να γίνει η προσχώρησή τους ως συνεργαζόμενων βουλευτών».


 
Top