«Από θαύμα ζούμε», λένε επιβάτες και πλήρωμα αεροσκάφους που έπεσε σε κενά αέρος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αεροσυνοδών και 23 επιβατών.

Το αεροπλάνο της Avianca Airbus πετούσε από την Λίμα στο Μπουένος Άιρες όταν ενώ βρίσκονταν στα 41.000 πόδια έπεσε σε τρομερά κενά αέρος.

Αντικείμενα άρχισαν να πετάγονται λόγω των κραδασμών, ενώ στο twitter δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες δύο αεροσυνοδών οι οποίες φαίνονται εμφανώς τραυματισμένες με εκδορές και κοψίματα.


Η πτήση τελικά μετά από 80 λεπτά έφτασε κανονικά στο Μπουνος Άιρες, όπου 23 επιβάτες και οι άτυχες αεροσυνοδοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης.Η ίδια η αεροπορική εταιρία κάνει λόγο για 12 τραυματίες, οκτώ μέλη του πληρώματος και τέσσερις επιβάτες.

Παρά τις εκτεταμένες ζημιές στο ταβάνι του αεροσκάφους, αυτό προετοιμάστηκε και πέταξε πίσω στην Χιλή έξι ώρες μετά το περιστατικό.

Παρά τον κακό καιρό οι αεροσυνοδοί δεν κάθονταν στις θέσεις τους, φορώντας τις ζώνες ασφαλείας τους, ενώ σύμφωνα με ειδικούς όταν ένα αεροπλάνο χάνει ύψος έχει την φυσική τάση να προσπαθήσει να το ξανακερδίσει.
Ο Patrick Smith, ενεργός πιλότος και συγγραφέας τονίζει ότι ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης είναι ο λιγότερο υπερβολικός με τον αυτόματο πιλότο πολλές φορές, όπως σημειώνει, να συμπεριφέρεται καλύτερα σε κενά αέρος αφού εχει ειδικά συστήματα αντίδρασης.

Ο Alejandro Babato «τα έχει» πάντως με την εταιρεία, αφού όπως σημειώνει κανείς εκπρόσωπος της Avianca Airbus δεν βρέθηκε στο αεροδρόμιο να τους υποδεχτεί και να μάθει αν χρειάζονται κάτι.

Η πτήση είχε συνολικά 378 επιβάτες και πλήρωμα.  

 
Top