Οι προκλητικές και επιθετικές ενέργειες από πλευράς Τουρκίας συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η κίνηση δεν ήρθε από τον Ερντογάν ή από κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης αλλά από ένα μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα και όπως μετέδωσε ο Alpha ο δήμαρχος του Εμιρντά (Emirdağ) στο Αφιόν Καραχισάρ της κεντρικής Τουρκίας, χρησιμοποίησε έναν χάρτη σε πάρκο σε ευκρινές σημείο που «βλέπει» τον δρόμο και ο οποίος παρουσιάζει την Τουρκία να περιλαμβάνει τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, την Κύπρο εδάφη της Συρίας και του βορείου Ιράκ.Ο δήμαρχος Ουγούρ Σερντάρ Καργκίν, είναι στέλεχος του MHP (Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης) ενώ το εν λόγω πάρκο πήρε το όνομά του από τον Αλπαρσλάν Τουρκές, τον Τούρκο εθνικιστή πολιτικό που το 1945 δικάστηκε για ρατσιστικά και φασιστικά εγκλήματα, ενώ συμμετείχε και το 1960 ενεργά στο στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Αντνάν Μεντερές.

Φωτογραφίες από το σημείο με το χάρτη υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Emirdag σε θέμα για το πάρκο.

Ο Αλπαρσλάν θεωρείτο ως ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων ενώ μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, τις εικόνες του χάρτη τράβηξε Τούρκος πολίτης ο οποίος ενοχλήθηκε από το θέαμα και θέλησε να ενημερώσει την ελληνική πλευρά.


newsbeast.gr
 
Top