Βαριές κουβέντες, «φαρμακερά» βέλη, ποιήματα γεμάτα «καρφιά» και σκληρούς χαρακτηρισμούς περιελάμβανε το «μενού» της σύγκρουσης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στην Ολομέλεια. Μία σύγκρουση που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά πως το «διαζύγιο» δεν ήταν βελούδινο, αλλά γεμάτο αγκάθια.

Αν και η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ στην Ολομέλεια ξεκίνησε με ένα «αστείο» περιστατικό και γέλια ανάμεσά τους, η συνέχεια κινήθηκε σε υψηλότατους τόνους και «πολεμικό» κλίμα.

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ και τον χαρακτήρισε «εκτελεστή» σημειώνοντας ότι είναι ένα «έγκλημα που διέπραξε ο Πρωθυπουργός, το οποίο δεν θα το ξεχάσω ποτέ». Προηγουμένως, ο κ. Καμμένος είχε σημειώσει ότι ο Τσίπρας «πήρε το κεφάλι του και το πήγε στον Ερντογάν» και ανέφερε ότι ίσως παραιτηθεί από βουλευτής απόψε μετά από 25 χρόνια παρουσίας στη Βουλή.
Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός απάντησε στην ομιλία του κ. Καμμένου χρησιμοποιώντας στίχους του Καβάφη. Συγκεκριμένα επέλεξε από το ποίημα «Πόλις» τον εξής στίχο: «Καινούργιους τόπου δεν θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ' ακολουθεί».


Με ένα ποίημα του Γεωργίου Στρατήγη του ανταπάντησε ο Πάνος Καμμένος.


«Τις γέφυρες μου τις γράψατε χθες στο μήνυμα που μου στείλατε στο κινητό μου, ότι «χτίζω γέφυρες». Αυτό με ενόχλησε περισσότερο από όλα. Δεν έχω δώσει τέτοια δικαιώματα και σας είπα πάω και τώρα σπίτι.

Θα σας αφιερώσω εγώ δυο στίχους από ένα ποίημα, τον Ματρόζο. Εδώ στην Αθήνα στο υπουργείο Ναυτικών ήταν υπουργός ο Κανάρης. Του έλεγαν του Ματρόζου να πας στο φίλο σου και βρες τον. Μπαίνει ο Ματρόζος στο καράβι, περνάει από την Ύδρα, φτάνει στο υπουργείο Ναυτικών. Και τότε στην είσοδο του υπουργείου, ρακένδυτος πια ζητά τον Ψαριανό τον υπουργό και του λέει θέλω να σε δω. Του λέει αυτός στην είσοδο δεν μπαίνουν ζητιάνοι στο υπουργείο», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας πως τότε ο Ματρόζος του είπε: «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα».

«Να σαι καλά», τόνισε ο κ. Καμμένος και έφυγε από την αίθουσα.
πηγη
 
Top