Επιχειρηματικά δάνεια ύψους έως 100.000 ευρώ, με υποθήκη πρώτη κατοικία θα μπορούν να υπαχθούν τελικά στη νέα ρύθμιση που κατέθεσε στη
Βουλή η κυβέρνηση.
Οπως είπε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να επέλθει συμφωνία η ΕΚΤ ζητά το ύψος των ενυπόθηκων με πρώτη κατοικία επιχειρηματικών δανείων να μην ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Παραμένει το όριο των 130.000 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια.


«Από το νομοσχέδιο δεν επηρεάζεται η κεφαλαιακή επάρκεια. Την τελευταία εβδομάδα έγιναν συζητήσεις σε δυσμενές σενάριο. Μας ζήτησαν να περιορίσουμε την περίπτωση για να έχουμε σιγουριά ότι δεν θα έχουμε ρίσκο για περαιτέρω προβλέψεις. Γι αυτό θα υπάρξει νομοθετική βελτίωση που αλλάζει κάποιους αριθμούς που περιορίζει λίγο την περίμετρο μόνο για τα επιχειρηματικά δάνεια. Μετά από αυτό θα έχουμε το πράσινιο φως και από την ECB», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσακαλώτος, ενώ ακολούθησε ο κ.Δραγασάκης που εξειδίκευσε τον περιορισμό στα 100.000 ευρώ ύψωος ληξιπρόθεσμου επιχειρηματικού δανείου, από τις 130.000 ευρώ που αρχικά είχε ορισθεί.  

 
Top