Ένα έγγραφο που απαγορεύει την απαγγελία συνθημάτων από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα, με αποτέλεσμα να προκληθεί η αντίδραση του αρχηγείου της Ακτοφυλακής.

Η ιστοσελίδα parapolitika.gr δημοσίευσε το έγγραφο με θέμα «Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου 2019», μέσω του οποίου φαίνεται να απαγορεύεται ρητά η απαγγελία συνθημάτων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης παρέλασης.


Μάλιστα, αυτό αναφέρει πως η απόφαση αυτή λαμβάνεται «με σκοπό τη διαφύλαξη αλλά και την προβολή της αξιοπρέπειας της Μονάδας και του Λιμενικού Σώματος», ενώ γίνεται λόγος και για επιπτώσεις σε όποιον παραβεί τις διαταγές αυτές.Η ανακοίνωση του αρχηγείου της Ακτοφυλακής για το θέμα, επισημαίνει:

«Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα ιστοσελίδων σύμφωνα με τα οποία το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή απαγόρευσε την απαγγελία ύμνων στην προσεχή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού.

Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα».
 
Top