«Τρέμουν» Amazon και Netflix μετά την εξαγορά της Century Fox απο την Walt Disney.Το αντίπαλο δέος μόλις γεννήθηκε.


Τα χέρια έδωσαν η Walt Disney και ο Ρούμπερτ Μέρντοχ για την εξαγορά της 21st Century Fox σε ένα deal ύψους 71 δισ. δολαρίων (62 δισ. ευρώ) που
αλλάζει τα πάντα στον κόσμο του θεάματος.
Με τη συμφωνία η Disney δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει την υπηρεσία streaming Disney Plus, η οποία αναμένεται μέσα στο 2019. Έτσι η Amazon και η Netflix αποκτούν ένα ισχυρό αντίπαλο καθώς στην φαρέτρα της Disney προσθέτονται τα στούντιο που ευθύνονται για τεράστιες επιτυχίες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.


Η συμφωνία βοηθά την Disney να ελέγχει από τη δημιουργία έως τη διανομή τους τις τηλεοπτικές σειρές και τις ταινίες. Αναμένεται ωστόσο να οδηγήσει και σε χιλιάδες απολύσεις, τουλάχιστον 4.000, λόγω των κοινών ρόλων που απασχολούν Fox και Disney στην παραγωγή ταινιών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Walt Disney, Robert Iger, δήλωσε: «Είναι μια εξαιρετική και ιστορική στιγμή για εμάς και θα δημιουργήσει σημαντική μακροπρόθεσμη αξία για την εταιρεία και τους μετόχους μας». Όπως είπε, αυτή η σύμπραξη δημιουργεί την «κορυφαία παγκόσμια εταιρεία ψυχαγωγίας».

 
Top