Η οδός Κρεμιέ, ένας μικρός πεζόδρομος κοντά στη Βαστίλη, με τα χαμηλά, βαμμένα με παστέλ χρώματα σπιτάκια, το λιθόστρωτο και τα
λουλουδιασμένα πρεβάζια έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στην Ευρώπη για να ποζάρεις για selfie.


Το hastag #ruecremieux συνδέει με περισσότερες από 31.000 φωτογραφίες, πλέον.
Όμως, όπως με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή που έχουν δύο όψεις, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η δημοφιλία αυτού του παράδεισου των instagrammers έχει μετατρέψει τη ζωή των κατοίκων σε... κόλαση. Με κουρασμένη φωνή, ο Αντουάν, ένας από τους κατοίκους της οδού Κρεμιέ δήλωσε στο ραδιόφωνο France Info ότι η καθημερινότητά τους έχει γίνει μαρτύριο από τον κόσμο που θέλει να βγάλει φωτογραφίες για το instagram.Οι κάτοικοι της οδού Κρεμιέ βαρέθηκαν τους λεγόμενους «επιδραστικούς τύπους», τους ράπερ, τους τρελαμένους με τη γιόγκα και τις φωτογραφίσεις μόδας που μπλοκάρουν τις πόρτες των σπιτιών τους. Και ο σύλλογος των κατοίκων ζήτησε από τον Δήμο του Παρισιού να προστατέψει την ιδιωτική ζωή τους κλείνοντας τον δρόμο σε επισκέπτες, τα βράδια και τα σαββατοκύριακα. «Κλείνοντας τον δρόμο» σημαίνει πύλες στις δύο άκρες του δρόμου. Που υπήρχαν στην οδό Κρεμιέ όταν ήταν ιδιόκτητη (πριν την αγοράσει ο Δήμος, το 1969).

«Καθόμαστε να φάμε και ακριβώς απέξω έχουμε κόσμο να τραβάει φωτογραφίες, ράπερ που για δύο ώρες τραβάνε βίντεο κάτω απ' το παράθυρο ή πάρτι γυναικών την παραμονή του γάμου, όπου στριγγλίζουν για καμιά ώρα περίπου. Ειλικρινά, είναι εξουθενωτικό»
, είπε ο Αντουάν.

Μια αναδρομή στο Instagram και στο Twitter, στους λογαριασμούς ενός εκ των κατοίκων (όνομα Club Crémieux, tagline «shit people do Rue Crémieux») θα σας πείσει για την απίστευτη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι. Ο όμορφος πεζόδρομος φίσκα με χορευτικές ομάδες, πάρτι πριν τον γάμο, ακόμα και την ιαπωνική μασκότ Kunamon!
 
Top