Ξεκίνησε δυναμικά και τάραξε την ελληνική αγορά το 2013.Κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να γεμίσει με γάλα όλη την Αττική με 32 σημεία πώλησης την Θεσσαλονίκη με 13 σημεία πώλησης στην Λάρισα απο όπου ξεκίνησε ο συνεταιρισμός στον Βόλο σε συνεργασία με 22 φάρμες .Και όμως «κλάταρε» Την έπνιξαν τα χρέη..Τα πρώτα προβλήματα ρευστότητας του ΘΕΣγάλα εμφανίζονται πριν από 2 περίπου χρόνια και αποδίδονται σε επενδύσεις οι οποίες συνέπεσαν χρονικά όχι μόνο με την χειρότερη οικονομική κρίση μετά την μεταπολίτευση, αλλά και με την δευτερογενή κρίση που προκάλεσε η επιβολή των capital controls στη χώρα μας. Επακόλουθη συνέπεια αυτών, ήταν και η πτώση της κατανάλωσης των γαλακτοκομικών προϊόντων,αναφέρει στο site της η εταιρεία..

Σε ένα μήνα αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λάρισας για την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, που κατέθεσε η ΘΕΣγάλα αναφέρει η dealnews.gr

Σήμερα συζητήθηκε η εκδίκαση της αίτησης του ΘΕΣγάλα για υπαγωγή στο άρθρο 106Α, με την οποία ζητά παράταση της προστασίας από τους πιστωτές μέχρι την κατάθεση του αιτήματος εξυγίανσης συζητήθηκε σήμερα και υπέρ της αίτησης του συνεταιρισμού τάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Θεσσαλίας και Eurobank), οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν λαμβάνειν περίπου 7 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνεταιρισμός με την παραπάνω κίνηση στοχεύει να εξασφαλίσει τον απαραίτητο χρόνο, προκειμένου να διαμορφώσει μαζί με τους πιστωτές και τους συμβούλους (Deloitte), το σχέδιο εξυγίανσης που στη συνέχεια θα υποβάλλει στο δικαστήριο προς έγκριση, με βάση τις προβλέψεις του άρθρου 106Β.
 
Top