Πήτερ Λιβανός, Νίκος Τσάκος ,Πέτρος Παππάς και Κωνσταντής Κωνσταντακόπουλος και 272 πλοία αξίας 11,4 δις δολάρια η χρηματιστηριακή αποτίμηση των εταιρειών τους.Όπως αναφέρει η Λίλιαν Μαργαρίτη για το mononews.gr

Η εταιρεία GasLog του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού είναι η ελληνική εισηγμένη ναυτιλιακή με τη μεγαλύτερη αξία στόλου, ύψους 3,2 δισ. δολαρίων. Συνολικά, ο στόλος της περιλαμβάνει 20 πλοία μεταφοράς LNG, εκ των οποίων τα 11 είναι στο νερό και τα εννέα υπό κατασκευή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η VesselsValue, οι πέντε ελληνικών συμφερόντων εισηγμένες, με βάση την αποτίμηση των στόλων τους, έχουν στην κατοχή τους συνολικά 272 πλοία συνολικής αξίας 11,4 δισ. δολαρίων.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Costamare με επικεφαλής τον εφοπλιστή Κωνσταντή Κωνσταντακόπουλο. Διαθέτει στόλο με 77 πλοία, εκ των οποίων τα πέντε είναι υπό κατασκευή, συνολικής αξίας 2,6 δισ. δολαρίων.


Ακολουθεί η Tsakos Energy Navigation (TEN), του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, με στόλο 64 πλοίων -τα δύο υπό κατασκευή-, αξίας 2 δισ. δολαρίων.


Πηγή: VesselsValue

Η Star Bulk Carriers, του εφοπλιστή Πέτρου Παππά είναι εισηγμένη στην αγορά Nasdaq. Μετά από μπαράζ εξαγορών που πραγματοποίησε το 2018, η ναυτιλιακή διαθέτει στόλο με 97 πλοία αξίας 1,9 δισ. δολαρίων.

Η πεντάδα κλείνει με την έτερη εταιρεία του κ. Λιβανού, την GasLog Partners, η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει εξαγοράσει πλοία της μητρικής της GasLog.

Ο στόλος της περιλαμβάνει 15 πλοία, συνολικής αξίας 1,8 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, το 15ο πλοίο το απέκτησε στις αρχές της εβδομάδας. 

Πρόκειται για το πλοίο GasLog Glasgow, χωρητικότητας 174,000 cbm και κατασκευής 2016, το οποίο βρίσκεται σε πολυετή ναύλωση από την Royal Dutch Shell, μέχρι τον Ιούνιο 2026. Το τίμημα της πώλησης ανήλθε στα 214 εκατ. δολάρια.

Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) «GasLog Seattle» της GasLog Partners είναι χωρητικότητας 155.000-cbm και κατασκευής του έτους 2013

 
Top