Μην κουράζετε το μυαλό σας με περιττές σκέψεις και υπολογισμούς. Το μυστικό, για να κερδίσετε το Joker, κρύβεται στην απόλυτη τυχαιότητα των αριθμών,
σύμφωνα με τον μαθηματικό Marcus du Sautoy.
Μπορεί να μην έχει επινοηθεί, δυστυχώς, κάποια μαγική μαθηματική φόρμουλα για να κερδίσουμε αυτού, τουλάχιστον, του είδους τυχερών παιγνίων. Υπάρχει, όμως, ένας καθοριστικός παράγοντας, βάσει του νόμου των πιθανοτήτων. Η ασυμμετρία!

Πιο συγκεκριμένα, ο μαθηματικός τονίζει πως τη μοναδική φορά, που βρέθηκαν 133 νικητές στο βρετανικό Joker, ήταν όταν τα νικηφόρα νούμερα ήταν τα 7, 17, 23, 32, 38, 42, 48, όταν ήταν, δηλαδή, ισοκατανεμημένα στο φάσμα των 48 συνολικά αριθμών. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι περισσότεροι παίκτες του Joker τείνουν να διαλέγουν τα τυχερά νούμερα, με βάση αυτή τη συμμετρική κατανομή.

Το μυστικό, όμως, ίσως κρύβεται στην εντελώς αντίθετη προσέγγιση, αφού η τυχαιότητα, επιστημονικά, τείνει να συγκεντρώνει κι όχι να διαχέει. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να δώσει η κληρωτίδα δυο συνεχόμενα νούμερα; Σχεδόν τις μισές, αν αναλογιστεί κανείς την έρευνα που έκανε ο μαθηματικός, ελέγχοντας τους αριθμούς που κέρδιζαν επί μια δεκαετία στη Βρετανία, με τα αποτελέσματα, φυσικά, να εκπλήσσουν.

Το μόνο, που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να δοκιμάσετε να παίξετε με βάση και αυτό το σκεπτικό και μπορεί η τύχη σας να αλλάξει προς το καλύτερο.

Έστω ότι θέλετε να παίξετε όλους τους αριθμούς για σίγουρη νίκη – Πόσα θα αναγκαστείτε να πληρώσετε;

Αν θελήσει κάποιος να τσεκάρει και τα 45 νούμερα του Joker, όπως και όλα τα Joker, τότε η νίκη είναι δεδομένη. Πόσα, όμως, θα αναγκαστεί να πληρώσει κάποιος, που θα επιχειρήσει κάτι τέτοιο;

Για να συμπληρωθούν όλα τα πεδία, θα χρειαστεί να πληρωθεί ένα ποσό πάνω από 12 εκατ. ευρώ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο φόρος των κερδών στο Joker ανέρχεται στο 20% του συνολικού ποσού. Κάτι που, ουσιαστικά, σημαίνει πως ακόμα και στην περίπτωση που απόψε αυτό είναι το μοναδικό κερδισμένο δελτίο, στο τέλος όχι μόνο δε θα υπάρχει κέρδος, αλλά ζημία.
πηγή
 
Top