Οι ξένοι έκαναν την δουλειά τους με την Συμφωνία των Πρεσπών βάση της οποίας κατάφεραν να κάνουν την Ελλάδα να εκχωρήσει από
μόνη της την Μακεδονία στα Σκόπια και τώρα δεν υπολογίζουν την χώρα μας να έχει κανένα λόγο σε ότι αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις στην βαλακανική χερσόνησο!

Αυτό είναι ένα σαφές δείγμα για το πως βλέπουν οι ξένοι τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή ο οποίος υποτίθεται θα αναβαθμίζονταν μετά την Συμφωνία των Πρεσπών.
Αντίθετα πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές συνόρων και δεν ενδιαφέρονται ποσώς ούτε για τις ελληνικές θέσεις αλλά ούτε και για τα εθνικά συμφέροντα.


Άλλωστε ποιες ελληνικές θέσεις;

Όπως καυτηριάζει ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, με αφορμή την σύσκεψη που έγινε στο Βερολίνο για τα θέματα που αφορούν την περιοχή:

«Η Ελλάδα απουσίαζε!! Γιατί;», ρωτά ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και π. πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Μιχάλης Κωσταράκος αποδίδοντας αυτή την περιθωριοποίηση στην συμφωνία των Πρεσπών.
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Μιχάλη Κωσταράκου

«Σήμερα το βράδυ έγινε στο Βερολίνο με πρωτοβουλία της Γερμανίας και της Γαλλίας μια μεγάλη σύσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια στην οποία προσκλήθηκαν όλοι οι ηγέτες των Βαλκανικών χωρών, η ΕΕ και η Κροατία και η Σλοβενία.

Ακόμα και ο Ζαεφ είναι εκεί. Αφού μετά τις Πρέσπες ο ρόλος της Ελλάδος στα Βαλκάνια αναβαθμίστηκε τότε γιατί οι Ευρωπαίοι παρέλειψαν να μας προσκαλέσουν να μετάσχουμε;

Μήπως γιατί ο ρόλος μας δεν αναβαθμίστηκε, άλλα απλά «τελείωσε»; Τουλάχιστον έτσι φαίνεται!!


Η γνώμη μας για την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει!!»


 
Top