Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί για ακόμη μια φορά τα Διαβατά με αλλοδαπούς να επιτίθενται κατά κύματα εναντίον των
αντρών των ΜΑΤ, προκειμένου να καταφέρουν να "σπάσουν" τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στην Ειδομένη.
Αλλοδαποί φορώντας μαντήλια και κουκούλες στο πρόσωπο, πήραν τα πράγματα τους στα χέρια και κινήθηκαν κατά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί προκειμένου να τους εμποδίσουν έχουν κλείσει όλες τις εξόδους και έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν ενώ οι πρόσφυγες άρχισαν να πετάνε πέτρες και να βάζουν φωτιές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ένα λεωφορείο και ένα βαν είχαν μεταβεί στα Διαβατά προκειμένου να παραλάβουν 44 άτομα που δέχτηκαν να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό με σκοπό να γυρίσουν στις δομές τους ωστόσο οι υπόλοιποι φαίνεται πως δεν είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν το σημείο.

Οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες που είχαν στήσει εκεί τον καταυλισμό, παραπλανημένοι από ψευδείς φήμες που έλεγαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, μάζεψαν τις σκηνές τους. Στη συνέχεια, κινήθηκαν προς τον δρόμο φωνάζοντας το αίτημά τους να ανοίξουν τα σύνορα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους εμποδίσουν και οι αλλοδαποί πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ. Με τη σειρά τους, οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκε στο κεφάλι σύμφωνα με πληροφορίες ένας φωτογράφος.

Οι αλλοδαποί φωνάζουν «open» αναφερόμενοι στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.


Δείτε βίντεο


 
Top