Μερίδιο από την πίτα της ελληνικής διαδικτυακής πιάτσας ταξί διεκδικεί και η Bolt η οποία δραστηριοποιείται σε 50 πόλεις της Ευρώπης και στην
Κύπρο, ενώ η «απόβασή» της στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει από το Ηράκλειο της Κρήτης, με στόχο να επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα.
Η Bolt ξεκίνησε την δραστηριότητά της στην Εσθονία, ενώ ανήκει στην Daimler (έχει εξαγοράσει την Beat), την κινεζική DiDi και ορισμένα επενδυτικά κεφάλαια, ενώ τις επόμενες ημέρες κατεβάζει «σημαία» στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Πέραν των αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων, η Bolt δραστηριοποιείται και στη μίσθωση ηλεκτρονικών πατινιών.


Σημειώνεται ότι ο χώρος των ηλεκτρονικών πλατφορμών μίσθωσης ταξί είναι ένα πεδίο ανοιχτό και γι' αυτό το λόγο οι ξένες πλατφόρμες προσπαθούν να κερδίσουν μια θέση στα app των τηλεφώνων των επιβατών.

Αντιδράσεις


Ήδη, όμως, εκδηλώνονται αντιδράσεις με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί να καλεί την προηγούμενη εβδομάδα, «όλους τους συναδέλφους του Ηρακλείου, να γυρίσουν την πλάτη σε εφαρμογές τύπου Uber, Cabify, Taxify» και «να απομονώσουν όποιους ταξιτζήδες έχουν αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στην Taxify και τους επαγγελματίες ταξιτζήδες του Ηρακλείου». 

πηγή
 
Top