Η αύξηση του στόχους της αεροπορικής εταιρείας Ellinair του ομίλου Μουζενίδης, κατά 2 Airbus 320, βρίσκεται στο επιχειρηματικό πλάνο της
διοίκησης για τους επόμενους μήνες.

Η απόφαση για την ενίσχυση του στόλου αναμένεται να ληφθεί μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αεροπορικής εταιρείας Γιάννη Μουζενίδη να σημειώνει, στο πλαίσιο του συνεδρίου της ελληνικής επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, ότι αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την εκμίσθωση ενός ή δύο Airbus 320, δυναμικότητας 180 θέσεων έκαστο.

Σύμφωνα με τον κ Μουζενίδη η Ellinair κατέγραψε το 2018 τζίρο της τάξης των 120 εκατ. ευρώ (συνολικά ο τζίρος του ομίλου, που έχει σημαντική παρουσία στη ρωσική αγορά, ξεπέρασε τα 320 εκατ. ευρώ). 

Φέτος αναμένεται να πετύχει τα ίδια αποτελέσματα, παρότι ο στόλος της έχει μειωθεί σε επτά από 10 αεροσκάφη, καθώς έχει πετύχει αυξήσεις στις πληρότητες των δρομολογίων.

«Το 2019 θα είναι η καλύτερη χρονιά μας. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας και θα βελτιωθούμε. Οι κινήσεις μας να επενδύουμε συνέχεια θα καρποφορήσουν τα επόμενα χρόνια, ενώ ήδη βλέπουμε δείγματα ότι θα ανέβει η τουριστική αγορά και θα πάρουμε μεγαλύτερο μερίδιο», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ellinair και αντιπρόεδρος του ομίλου Μουζενίδη είπε ακόμη ότι η Θεσσαλονίκη είναι κόμβος των Βαλκανίων και θα αναπτυχθεί τουριστικά μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του μετρό και η αναβάθμιση του αεροδρομίου.  
 
Top