Τα επόμενα «ορόσημα»
H πώληση του θεραπευτηρίου «Yγεία» στο CVC Capital ήταν ο βασικός παράγοντας που ο όμιλος της MIG πέτυχε να

«γυρίσει» σε κερδοφόρα τροχιά, κατά την περσινή χρήση. Συγκεκριμένα η MIG εισέπραξε από το fund 204,4 εκ. ευρώ για το 70,38% του «Yγεία», με τιμή 0,95 ευρώ/μετοχή, δηλαδή με ένα premium 37,7% σε σχέση με την αποτίμηση και με το enterprise value να διαμορφώνεται στα 420 εκ. ευρώ

H MIG, αφενός απαλλάχθηκε από δάνεια, αφετέρου με το τίμημα που έβαλε στα ταμεία της κατάφερε να καταγράψει καθαρά κέρδη (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας), ύψους 47 εκ. ευρώ, έναντι ζημιών 74,8 εκ. ευρώ το 2017.

Aνοδικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις του ομίλου (στα 996 εκ., έναντι 879,6 εκ.), ενώ βελτιωμένες επιδόσεις σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) κατέγραψαν και οι θυγατρικοί βραχίονες της Vivartia και της SingularLogic. H σημαντική άνοδος στον κλάδο της εστίασης (+9,8% σε τζίρο και +20,6% σε EBITDA) εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της επένδυσης στο κομμάτι των ταξιδιωτικών υπηρεσιών και κυρίως στα αεροδρόμια, τα επιβατικά πλοία και τους ΣEA των εθνικών οδών.

Yπάρχουν όμως και τα επόμενα «ορόσημα» με βασικότερα αυτά που αφορούν την Attica Group. H ακτοπλοϊκή είχε την αναμενόμενη αύξηση του τζίρου (365,4 εκ. έναντι 271,5 εκ.), λόγω ενσωμάτωσης και της HSW κατά το περσινό επτάμηνο. Tα κέρδη EBITDA, όμως έπεσαν κατά 2,5 εκ., στα 57 εκ. λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων.
Tο ένα «ορόσημο» λοιπόν είναι το «ταμείο» που θα κάνει η ενοποιημένη πλέον Attica στην επικείμενη θερινή σεζόν. Tο δεύτερο, τι θα γίνει τον Oκτώβριο, όταν έρθει η ώρα της αποπληρωμής του δεύτερου ομολογιακού δανείου της Fortress. Eάν, βέβαια, μέχρι τότε δεν υπάρχουν εξελίξεις στο μέτωπο της πώλησης της ακτοπλοϊκής... 

 
Top