Ήταν ικανός να πανηγυρίσει ακόμη και για την άνοδο των ακροδεξιών τους οποίους στο μεταξύ θα τους έχει βαφτίσει κεντροαριστερούς
σοδιαλδημοκράτες. Μπροστά του το ρεκόρ του Τραμπ είναι αστείο. Ο Αλέκσης να δεις πως καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στα ψεύδη και στις παραπλανητικές δηλώσεις: Έπειτα από 800 ημέρες στην εξουσία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μόλις πέρασε το όριο των 10.000 “ψευδών ή παραπλανητικών” δηλώσεων, σύμφωνα με την καταμέτρηση της εφημερίδας Washington Post.
Το όλο εγχείρημα, που έχει αναλάβει να βγάλει εις πέρας η ομάδα “Fact Checker” της εφημερίδας, αφορούσε αρχικά τις 100 πρώτες ημέρες του δισεκατομμυριούχου στο τιμόνι της χώρας του, όμως συνεχίστηκε και πέραν αυτών.

Μάλιστα, το 22% των ψευδών ή παραπλανητικών τοποθετήσεών του διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων του Ντόναλντ Τραμπ “Make America Great Again”.

Ένα επιπλέον αξιοσημείωτο στοιχείο: ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας έχει την τάση να επαναλαμβάνει αμέτρητες φορές την ίδια εσφαλμένη φράση.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτηρίζει τακτικά τους δημοσιογράφους Fake News και “εχθρούς του λαού”, προσφάτως εξήγησε τί πιστεύει για το fact-checking:

“Οι αυτοαποκαλούμενοι fact-checkers είναι μεταξύ των πλέον ανέντιμων ανθρώπων στους κόλπους των ΜΜΕ”.

Oσο για τον Ιγκλέσιας προφανώς οι Ισπανοί άρχισαν να αφυπνίζονται και τον μαύρισαν για τα καλά. Ο αρχηγός των Podemos στο μεταξύ κατάφερε να αποκτήσει τη βιλάρα του.
Γράφαμε σχετικά: Ο ορισμός της υποκρισίας όσων σφετερίστηκαν ιδέες της αριστεράς για να πάρουν εξουσία και μετά, δεκάρα δεν δίνουν για τον κοσμάκη. Το έργο το βλέπουμε και στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια με την κυβέρνηση “πρώτη φορά αριστερά”, να δίνει τα ρέστα της.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας λοιπόν ο προστάτης των φτωχών και αδυνάτων Ισπανών και Ευρωπαίων, αυτός ο αριστερός και cool νέας γενιάς πολιτικός καθώς και η σύντροφος του Ιρένε Μοντέρο, επίσης στέλεχος του κόμματος που στήριξε ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, αγόρασαν -με δάνειο- μία βιλάρα με πισίνα, σε ένα από τα πιο σικ προάστια της Μαδρίτης, με χώρους 250 τ.μ., κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 2.000 τ.μ., αξίας περίπου 600.000€.
Και να ναι καλά και να την χαίρονται, αλλά τόση κοροϊδία ρε παιδιά, νισάφι πια!

Όχι, ο κολλητός του Τσίπρα, αριστερός και προστάτης των αδυνάτων δεν ήταν άστεγος.

Ζούσε σε μία μονοκατοικία με ενοίκιο, αλλά όχι και τόσο σικ περιοχή όσο το Γκαλαπαγάρ, που αγόρασε την βίλα. Για να φανταστείτε για τι προάστιο μιλάμε για να μπεις στις γειτονιές του, υπάρχουν μπάρες.

Μια περιοχή στο βουνό, μόλις μισή ώρα έξω από την Μαδρίτη στον δρόμο για το Τολέδο που γνωρίζω καλά -και όχι ένα χωριό όπως θέλουν να το παρουσιάσουν. Τα σπίτια είναι σχεδόν όλα βίλες με κήπους και πισίνες και για να λέμε και του στραβού το δίκιο σε καλή τιμή αγόρασε ο Ιγκλέσιας.

Και που είναι το κακό θα αναρωτηθεί κανείς;

Στο πουθενά θα συμφωνούσαμε αν ο 39χρονος Ευρωπαίος αριστερός Ισπανός πολιτικός και κολλητός του Τσίπρα που αγόρασε την βιλάρα δεν ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτόν που το 2012 κατέκρινε την αγορά από τον τότε υπουργό Οικονομικών Λουΐς ντε Γίνδος (και σημερινού αντιπροέδρου της ΕΚΤ) ενός πολυτελούς διαμερίσματος ρετιρέ, έναντι 600.000 ευρώ.


Αχ πού ‘σαι νιότη πού ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος…

Venceremos σύντροφοι από την πισίνα, και από το πολύ δούλεμα μέχρι και η κοτσίδα του Ιγκλέσια γελάει…

 
Top