Με τον αέρα που δίνουν στην κυβέρνηση οι χθεσινές θετικές ειδήσεις για την οικονομία – το Euro Working Group αποδέχθηκε χωρίς εντάσεις την μερική αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ ενώ εγκρίθηκαν από τον EFSF/ESM και τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ύψους 1 δισ. ευρώ- το Μέγαρο Μαξίμου επανέφερε μετ’ επιτάσεως το αίτημα για debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει ένα debate, μια απευθείας συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς, όπως λένε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που έδωσε στις ευρωεκλογές δημοψηφισματικό χαρακτήρα.

Λένε μάλιστα ότι ο αρχηγός της ΝΔ ακολουθεί τη γραμμή Σαμαρά σε αυτό το θέμα, καθώς και το Γενάρη του 2015 η ΝΔ είχε αποφύγει την αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. «Τότε ο Αντ. Σαμαράς είχε κρυφτεί πίσω από το αφήγημα ότι δεν συνομιλεί με τους υβριστές του. Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει την συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα» λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού γιατί «ξέρει ότι η σύγκριση θα είναι μοιραία για τον ίδιο. Φοβάται τον δημόσιο διάλογο, φοβάται την ένδεια των επιχειρημάτων του, φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι λίγος ακόμα και για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος το γνωρίζει και ψάχνει απεγνωσμένα «προφάσεις εν αμαρτίαις»».

Εν τω μεταξύ στην κυβέρνηση περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πότε θα κατατεθεί η πρόταση μομφής της ΝΔ για τον Παύλο Πολάκη την οποία όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αλλάξειτο προεκλογικό πρόγραμμα του και θα συνεχίσει τα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Θα βρεθεί στη Βουλή μόνο την τελευταία ημέρα όταν ο ίδιος θα απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βάρος της αντιπαράθεσης θα επωμιστούν οι υπουργοί και τα κορυφαίαστελέχη του κόμματος τα οποία θα αναδεικνύουν ένα ένα τα θετικά μέτρα τα οποία έχει φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση όλο το τελευταίο διάστημα.

newsit.gr
 
Top