Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision. Η Ολλανδία για πέμπτη φορά στην ιστορία της κέρδισε τον διαγωνισμό του
τραγουδιού.

Τα φαβορί ήταν αρκετά, η Ελλάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων 21η , με την Κατερίνα Ντούσκα να άρεσε και να μπήκε στις καρδιές των Eurofans όμως δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του νικητή. Την ίδια σκληρή προσπάθεια έκανε και η Τάμτα με το τραγούδι της Replay για την Κύπρο, όμως ούτε και εκείνη κατάφερε να κατατροπώσει τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού.


Στο κατάμεστο εκθεσιακό κέντρο του Τελ Αβίβ που χώρεσε πάνω από 10.000 άτομα η μόνη στιγμή που επικράτησε σιγή ιχθύος ήταν την ώρα των αποτελεσμάτων αφού όλοι είχαν αγωνία για να ακούσουν το νικητήριο κομμάτι. Την ίδια αγωνία είχαν και οι εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις βαθμολογίες των χωρών που συμμετείχαν.

Τελικά, και παρά το “θρίλερ” της ψηφοφορίας με ζωντανές συνδέσεις με όλες τις χώρες που συμμετείχαν φέτος στον διαγωνισμό -ακόμα και εκείνες που δεν έφτασαν στον τελικό- τη νίκη πήρε μία χώρα η οποία κατάφερε να μπει στο Πάνθεον των καλύτερων τραγουδιών της Eurovision.
 
Top