Κάτι συμβαίνει εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ  δεν εξηγείται διαφορετικά αφού υπάρχει αλλαγή πλεύσης στις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όπως και του υπουργού επικρατείας Βεναρδάκη.

Αν τα μέτρα αποδοκιμαστούν, όλα είναι ανοιχτά, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ - Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο, είπε και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και βεβαίως το kourdistoprotocali του Μπόνιου αναφέρει

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής στο υπουργείο Εσωτερικών έχει σημάνει συναγερμός για εκλογές στις 30 Ιουνίου.

Ηδη λέγεται ότι κυκλοφορεί προφορική οδηγία- σύντομα θα γίνει εγκύκλιος-που θα ανακαλεί τις άδειες εκείνης της περιόδου. Εκλογές θα ζητήσει και ο Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον οποίο έχει ήδη ορισθεί συνάντηση.

Στο μεταξύ δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ δείχνει τη διαφορά στο 7 και πλέον μονάδων με τον Σύριζα να έχει σύμφωνα με την εταιρία την δυνατότητα να αγγίξει ακόμη και το 29,2% με τη ΝΔ να φθάνει έως το 38%!

Αλλη δημοσκόπηση της Innovation Metrisis Poll, για τα Παραπολιτικά δίνει προβάδισμα 7,8 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής. Η δημοσόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 20 – 21 Μαΐου και δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο.

Ειδικότερα, στο κρίσιμο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,3% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8,1%, η Χρυσή Αυγή με 6,8%, το ΚΚΕ με 6,6%, η Ελληνική Λύση με 2,4%, η Ενωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 1,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,4%, η Δημιουργία Ξανά με 1,1%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,1% και η ΜέΡΑ25 με 1%. Αλλο κόμμα επιλέγει το 2,1%, Λευκό, άκυρο, αποχή το 2,6%, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 10,4%.  


 
Top