Σάλο έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης Τσίπρα να διορίσει νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, και ενώ έχει προηγηθεί η σαφής αποδοκιμασία του κυβερνώντος κόμματος στις κάλπες των ευρωεκλογών.


Αυτό το σχέδιο -ελέγχου, δηλαδή, της Δικαιοσύνης- εξυπηρετεί άλλωστε και η μετάθεση των εκλογών για τις 7 Ιουλίου, όπως αποκάλυψε το iefimerida, ενώ μέχρι προχθές η πιο πιθανή ημερομηνία ήταν η 30ή Ιουνίου.

Το σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα να ελέγξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, με επιλογές που θα γίνουν στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών, παρά τις προειδοποιήσεις της ΝΔ για την ανάγκη να τηρηθεί η θεσμική τάξη, παρά τις επισημάνσεις των συνταγματολόγων για «καταδολίευση του Συντάγματος», αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση διατηρεί σε ισχύ όλες τις αρμοδιότητές της

Μιλώντας στον Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση διατηρεί σε ισχύ όλες τις αρμοδιότητές της, είτε γίνουν οι εκλογές 30 Ιουνίου, είτε 7 Ιουλίου, και αποκάλυψε ότι οι εκλογές θα καθυστερήσουν, αφού ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να του ζητήσει πρόωρες εκλογές, στις 10 Ιουνίου. Μια εβδομάδα, δηλαδή, μετά τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Με πρόσχημα τις πανελλήνιες εξετάσεις, οι οποίες δεν πρέπει να διαταραχθούν.

Πηγή: iefimerida.gr 
 
Top