Για βάρδιες ακάλυπτες από αναισθησιολόγο στονοσοκομείο Γρεβενών κάνει λόγο στην καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ. «Δημόσια Υγεία στον αυτόματο πιλότο των υπερπλεονασμάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της. 


Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής εξέπνευσε ένας ασθενής που διεκομίσθη στο νοσοκομείο με δύσπνοια, καθώς δεν υπήρχε αναισθησιολόγος για να τον διασωληνώσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο Νοσοκομείο Γρεβενών οι εφημερίες είναι επισφαλείς και επικίνδυνες για τους ασθενείς. Υπηρετούν δύο Αναισθησιολόγοι για να καλύπτουν την καθημερινή εφημερία και τις τακτικές ανάγκες του χειρουργικού τομέα.

Το Νοσοκομείο μένει ακάλυπτο τουλάχιστον 10 εφημερίες το μήνα από Αναισθησιολόγο. Στο Νοσοκομείο προσέρχονται έκτακτα σοβαρά περιστατικά με το ΕΚΑΒ και δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος ιατρός να χειρουργηθούν. Αναγκάζονται να διακομίζονται σε άλλο Νοσοκομείο της περιοχής με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση να καλύψει το ζήτημα το οποίο υφίσταται από το Σεπτέμβριο του 2018. Όταν λείπει με άδεια ένας εκ των δύο αναισθησιολόγων η κατάσταση γίνεται αφόρητη για τους ασθενείς. Αλλοιώθηκε ο δευτεροβάθμιος ρόλος του Νοσοκομείου, μειώνονται τα χειρουργεία και αυξάνεται ο κίνδυνος για τη ζωή των Ασθενών οι οποίοι χρειάζονται άμεσα χειρουργική αντιμετώπιση.

Την περασμένη Πέμπτη 23/5/2019, 1 η ώρα τα μεσάνυκτα προς Παρασκευή 24/5/2019 προσήλθε 57χρονος ασθενής με το ΕΚΑΒ με δύσπνοια. Δεν υπήρχε αναισθησιολόγος να τον διασωληνώσει και κατέληξε από ανακοπή. Εάν υπήρχε αναισθησιολόγος μπορεί να ζούσε ο ασθενής.

Τα ψέματα, ο τσαμπουκάς και η εικονική πραγματικότητα δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων των Νοσοκομείων. Χρειάζονται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Η Δημόσια Υγεία όμως είναι στον αυτόματο πιλότων των υπερπλεονασμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.
 
Top