Εντός... έδρας ο Θοδωρής Ζαγοράκης! Στον εμβληματικό αρχηγό της Εθνικής πέρασε η έδρα που άλλαξε πολλά χέρια! Πέρασε τον συνυποψήφιό του Γιώργο Αμυρά στο νήμα!

Μια έδρα που άλλαξε τρία χέρια και δυο κόμματα! Και τελικά κατέληξε στον εμβληματικό αρχηγό της Εθνικής μας, Θοδωρή Ζαγοράκη. Αρχικά η έδρα είχε δοθεί στο ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και στην Σοφία Σακοράφα. Όσο όμως περνούσε η ώρα το κόμμα Βαρουφάκη έχανε το όριο για να μπει στην ευρωβουλή και τελικά η έδρα πέρασε στη ΝΔ. Εκείνος που φαινόταν να γίνεται ευρωβουλευτής ήταν ο Γιώργος Αμυράς. Όμως, όσο εξελισσόταν η καταμέτρηση των ψήφων και ενσωματώνονταν οι σταυροί προτίμησης ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μείωνε την διαφορά και από τους χίλιους και σταυρούς που ήταν η απόσταση ανάμεσα στους δυο, τελικά ο Ζαγοράκης έβαλε γκολ στην παράταση και πήρε την έδρα μέσα από τα χέρια του Γιώργου Αμυρά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εκλογών από το υπουργείο Εσωτερικών, η ΝΔ έχει 8 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 6 έδρες, από 2 έδρες έχουν το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή και μια έδρα η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.
 
Top