Πως η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο και άρχισε ξανά η έρευνα με υπόδειξη του αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης - Πως εξιχνιάσθηκε το έγκλημα- Τί ισχυρίζεται ο δολοφόνος 

Σε επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να προχωρήσει αύριο η αστυνομία για το χρονικό της εξιχνίασης της δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία- κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού.

Το πτώμα του βρέθηκε θαμμένο μαζί με το αυτοκίνητο που οδηγούσε το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου όταν και χάθηκαν τα ίχνη του στην κτηνοτροφική μονάδα του καθ' ομολογία δολοφόνου του. Ο 46χρονος κτηνοτρόφος υποχρεώθηκε να ομολογήσει το έγκλημά του, όταν η αστυνομία με ειδικό εξοπλισμό ανίχνευσης μετάλλων εντόπισε σε μια βαλτώδη περιοχή δίπλα από την κτηνοτροφική μονάδα του, το αυτοκίνητο του θύματος. Το αυτοκίνητο - ένα αγροτικό 4Χ4 - ήταν ριγμένο στο λάκκο ανάποδα και σκεπασμένο με χώματα και μεγάλη ποσότητα κοπριάς. Σε κοντινό σημείο βρέθηκε και το πτώμα.

Τότε, ο 46χρονος υποχρεώθηκε να ομολογήσει. Όπως ισχυρίσθηκε, ο 59χρονος τον είχε ακολουθήσει, διαπληκτίσθηκαν έντονα για οικονομικές διαφορές. Ο 46χρονος ισχυρίζεται ότι στον καυγά έσπρωξε τον Γραικό, εκείνος έπεσε και τραυματίσθηκε θανάσιμα.

Ωστόσο, η πολύκροτη υπόθεση που πλέον εξιχνιάσθηκε με τον δράστη να έχει συλληφθεί και να οδηγείται στη Δικαιοσύνη, θα είχε βρεθεί στο αρχείο: Η αντεισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε θέσει την υπόθεση στο αρχείο, όμως, την απόφαση αυτή αναίρεσε ο αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Βασίλης Φλωρίδης ο οποίος είχε εντοπίσει κενά και παραλείψεις και μάλιστα είχε υποδείξει τρεις υπόπτους. Ετσι, η υπόθεση γύρισε στην κύρια ανάκριση, τον περασμένο Φεβρουάριο ασκήθηκε ποινική δίωξη και μόλις σήμερα συνελήφθη ο δράστης και ομολόγησε.

Φωτογραφίες από το σημείο δημοσιεύει το life-events.gr:

 
Top