Μια παραίτηση που ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί. Υπό το βάρος των αποκαλύψεων και των παραλήψεων στην υπόθεση του serial killer παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου. "Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο" είπε ο Ιωνάς Νικολάου.
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (02.05.2019), όταν μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου ανακοίνωσε την παραίτησή του για «λόγους πολιτικής ευθιξίας». Είναι η πρώτη παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του serial killer, Νίκου Μεταξά, του επονομαζόμενου και «Ορέστη», όπως συστηνόταν στα θύματά του.

Ο Ιωνάς Νικολάου βρέθηκε νωρίτερα στο προεδρικό Μέγαρο όπου ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη για την απόφασή του να παραιτηθεί, την ώρα που η κοινωνία στην Κύπρο «βράζει» για την ολιγωρία των αρχών στην υπόθεση των εξαφανισμένων γυναικών και στη μη διερεύνηση των καταγγελιών πως είχαν εξαφανιστεί εδώ και χρόνια.

«Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο (…) Η συνείδηση και οι Αρχές μου, μου επιβάλλουν την παραίτηση», είπε ο Ιωνάς Νικολάου, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την αστυνομία. Τόνισε όμως ότι οι ευθύνες δεν αγγίζουν μόνο την αστυνομία αλλά και την ίδια την κοινωνία της Κύπρου και πως η αναζήτηση των ευθυνών τους αφορά όλους. Μίλησε για ανεπαρκή διερεύνηση των καταγγελιών και… άδικες κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης και του ίδιου! Ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τον διορισμό ανακριτών για πλήρη και αντικειμενική διερεύνηση της πρωτοφανούς υπόθεσης που έχει σοκάρει την Κύπρο και όχι μόνο.


Με πληροφορίες από reporter.com.cy
 
Top