Πέθανε  ο γιος του Ηλία Υφαντή…

Στο πένθος η οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο Μανώλης Υφαντής, γιος του παλαίμαχου του Θρύλου, Ηλία Υφαντή, «έφυγε» από τη ζωή.

Ο Μανώλης είχε γεννηθεί το 1968, ήταν ταλαντούχος μουσικός και συνθέτης και το τελευταίο διάστημα  έδινε τη δική του μάχη με τον καρκίνο, αλλά δεν τα κατάφερε… 

Οι  συγγενείς, οι φίλοι του και οι συμμαθητές του  είμαστε συγκλονισμένοι.

Αλλά και η οικογένεια του Ολυμπιακού θρηνεί, καθώς εκτός του ότι ήταν ο γιος της μεγάλης δόξας του παρελθόντος, Ηλία Υφαντή, είχε εργαστεί και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τα  θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. 

Καλό ταξίδι Μανώλη… θα σε θυμόμαστε όλοι με αγάπη… Δύναμη στον κυρ Ηλία που είναι σοκαρισμένος μετά τα δυσάρεστα νέα…

Πέθανε  ο γιος του Ηλία Υφαντή…


ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Ο συνθέτης – μουσικός Μανώλης Υφαντής, γεννήθηκε το 1968 στον Πειραιά. Όλοι θεώρησαν πως θα ακολουθούσε αθλητικό δρόμο, ως γιος αλλά και διάδοχος  του διεθνή άσου του Ολυμπιακού Ηλία Υφαντή. 

Αντί όμως αθλητικής καριέρας εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού τερέν, τον Μανώλη από μικρό κέρδισαν οι ευθείες ατέλειωτες γραμμές ενός μουσικού πενταγράμμου. 

 Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές το 1978 στην τάξη της κιθάρας , αλλά  σύντομα την καρδιά του κέρδισε το πιάνο και έτσι συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε αυτό. Σημαντικό ρόλο σε αυτή του τη στροφή, έπαιξε η στενή φιλία του με τον διεθνούς φήμης σολίστα πιάνου, Γιώργο Κοντραφούρη. 

Παράλληλα παρακολούθησε ανώτερα θεωρητικά μαθήματα αντίστιξης και αρμονίας, καθώς και μαθήματα σύνθεσης, ιστορίας και μορφολογίας της μουσικής και διεύθυνσης χορωδίας.

Από το 1985 κάνει καριέρα ως μουσικός- πιανίστας, αρχικά σε μικρούς επιλεγμένους χώρους του Πειραιά, αλλά και σε μικρές και μεγάλες μουσικές σκηνές και νυχτερινά κέντρα της Αθήνας αργότερα. 

Έχει διοργανώσει και διευθύνει  πολυμελής ορχήστρες, σε δεκάδες συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. 

Σε αυτήν την τριαντάχρονη διαδρομή, έχει συνεργαστεί με πολλά γνωστά ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως Ορφέας Περίδης, Φίλλιπος Νικολάου, Τζένη Βάνου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Λένα Αλκαίου, Ηλίας Κλωναρίδης, Διαμαντής και Στέλιος Διονυσίου, Ζαφείρης Μελάς, Δάκης, Πέγκυ Ζήνα κ.α.

Η μεγάλη του αγάπη για τη μουσική, πέρα από την εκτελεστική μουσική του δεινότητα και την απαραίτητη επαφή με το κοινό, εκδηλώνεται διαχρονικά με την σύνθεση. 

Επιβεβαιώνοντας τη ρήση «η μουσική είναι μία και αδιαίρετη»  και σε πείσμα όσων ατυχώς προσπαθούν να κατηγοριοποιήσουν τα είδη μουσικής, δημιουργώντας ψεύτικα στεγανά, ο Μανώλης Υφαντής δημιουργεί ακατάπαυστα από 16 χρονών μουσικά έργα, ενταγμένα σε όλα τα χρώματα της μουσικής παλέτας. 

Έχει ντύσει με τη μουσική του εκπομπές της τηλεόρασης, διαφημίσεις και σήματα εκπομπών στο ραδιόφωνο. Έχει συνθέσει πολλά τραγούδια, στα περισσότερα από τα οποία, έχει γράψει και τους στίχους. 

Τραγούδια που διαπερνούν κάθετα τα μουσικά  ‘είδη’, από ροκ  μπαλάντες, ελαφρά λαϊκά και  λαϊκά , όπως για τον Φίλιππο Νικολάου (Μην απορείς), Ζαφείρη Μελά (έχε χάρη που ‘χω μπέσα), Διαμαντή Διονυσίου (Μια φωτογραφία σου, Τι να πω), Μαρία Υφαντή (Έδινα, κι όλο φοβάμαι) κ.α. 

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ασχολείται σοβαρά και εξίσου παραγωγικά, με τη σύνθεση έργων κλασσικής μουσικής. Έχει γράψει συμφωνίες, σονάτες, νυχτερινά πιάνου και πρελούδια, όπως τη συμφωνική σουίτα έργο 14  ‘Λιμάνι της μελαγχολίας’ αφιερωμένο στον Πειραιά, το ορχηστρικό έργο Νο 26 ‘Ορίζοντες’ και πολλά ακόμα έργα . 

Έχει βραβευτεί από την Unesco, για την προσφορά του στον πολιτισμό και είχε διατελέσει μουσικός επιμελητής στο ‘Star Chanel’. 
 
Top