Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλαν μήνυμα νίκης στις τελευταίες προεκλογικές ομιλίες τους πριν τις ευρωεκλογές της Κυριακής. 

Από το Σύνταγμα με την Μπέτυ Μπαζιάνα στο πλευρό του ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τα σαφή διλήμματα που θέτει τις τελευταίες ημέρες. Με φόντο τον Λευκό Πύργο, με Καραμανλή και Σαμαρά δίπλα του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως νιώθει Μακεδόνας με έντονες αναφορές στην Συμφωνία των Πρεσπών. Όλα όσα είπαν οι αρχηγοί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πριν από τις τετραπλές κάλπες με βίντεο και φωτογραφίες.

Περίπου 48 ώρες πριν μάθουμε τα πρώτα αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής, 26.05.2019, οι δύο «μονομάχοι» έστειλαν σαφή μηνύματα νίκης.

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανοιχτές ομιλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, μίλησαν στους οπαδούς των κομμάτων τους, αλλά και σε όλους τους Έλληνες που παρακολουθούσαν τα τελευταία τους προεκλογικά μηνύματα πριν την εκλογική μάχη.

Ο πρωθυπουργός, από το Σύνταγμα, έκανε εκτενείς αναφορές τόσο στην προ ΣΥΡΙΖΑ εποχή, αλλά και στα μέτρα ελάφρυνσης που έχει πάρει η κυβέρνηση, θέτοντας ξανά τα διλήμματα που έχει θέσει τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή «χρίζοντας» το αποτέλεσμα των εκλογών ως ψήφο εμπιστοσύνης ή όχι στην κυβερνητική πολιτική.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε στην Θεσσαλονίκη, με φόντο τον Λευκό Πύργο και όπως ήταν λογικό, εφόσον βρέθηκε στην Μακεδονία, έκανε πολλές αναφορές στην Συμφωνία των Πρεσπών, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση. Επιπλέον, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για τα «προεκλογικά δώρα», παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη μέρα στη χώρα.

Όλα αυτά, ενώ απόψε, Παρασκευή 24.05.2019, είδαν το «φως» της δημοσιότητας και δύο νέες δημοσκοπήσεις, οι τελευταίες που μπορούν να δημοσιευθούν καθώς η «διορία» για δημοσίευση δημοσκοπήσεων είναι η αποψινή.

Στην μεν δημοσκόπηση της MARC, για τον Ant1, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται στις 7 μονάδες, ενώ στην έρευνα της MRB, για το Star, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να προηγείται με διαφορά της τάξης των 6,5 μονάδων από το κυβερνών.

newsit.gr 
 
Top