Καταγγέλλουν τον Παύλο Πολάκη ότι αθέτησε την δέσμευσή του και φωνάζουν στην πρώην καθαρίστρια και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα να τις στηρίξει στον αγώνα τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενες στο ψυχιατρικό νοσοκομείο και η ΠΟΕΔΗΝ που στηρίζει τη σημερινή συγκέντρωσή τους ζητούν παράταση των συμβάσεών τους, καταγγέλλλοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολακης αθέτησε πρόσφατη δέσμευσή του για παραμονή στην εργασία τους.

Έτσι όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ «οι καθαρίστριες θα χάσουν την δουλειά τους στα τέλη Αυγούστου». Ακόμη προσθέτει ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι ένας «διαγωνισμός παρωδία όπου θα γίνουν πολυάριθμες αιτήσεις υποψηφίων και οι σημερινές καθαρίστριες που εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο Δρομοκαΐτειο θα απολυθούν».

Τέλος να σημειωθεί πως πριν από λίγη ώρα έστησαν σκηνές έξω από το υπουργείο Υγείας δηλώνοντας ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα τους.


Τοποθέτησαν επίσης ένα γιγαντοπανό με συνθημα «Κούνεβα πού είσαι; Ελα στον αγώνα» με φωτογραφίες του πρωθυπουργού να κάθεται σε θρόνο και αντιστοιχα ακριβως από πίσω του τους ο υπουργος Υγειας Ανδρέα Ξανθό, ο αναπληρωτης υπουργός Υγείας Παύλος Πολακης και η ευρωβουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.


πηγή
 
Top