Στο πολιτικό DNA των δύο μεγάλων κομμάτων να μην εμπιστεύονται το ένα το άλλο, τόνισε ο Τζέρεμι Χάντ


Η Βρετανία δεν χρειάζεται τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, ούτε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit αυτήν την περίοδο, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, δεν θα ήταν ανέφικτο να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit με το Εργατικό Κόμμα. Πρόσθεσε όμως ότι είναι «στο πολιτικό DNA» των δύο μεγάλων κομμάτων να μην εμπιστεύονται το ένα το άλλο. Και, όπως είπε, οι ψηφοφόροι θα «σταύρωναν» και τα δύο κόμματα στις βουλευτικές εκλογές, αν δεν κατάφερναν να βρουν μια λύση στο Brexit, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


«Οι εκλογές και ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι το λιγότερο πιθανό αποτέλεσμα, επειδή το Brexit διχάζει όλα τα κόμματα», είπε ο Χαντ μιλώντας σε ένα φόρουμ που διοργάνωσε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος θα έθετε κάποια στιγμή προς συζήτηση την πιθανότητα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ο υπουργός απάντησε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θέλει μια τέτοια λύση. Πρόσθεσε ότι μετά το Brexit η Βρετανία θα χρειαστεί μια μεταναστευτική πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις.

 
Top