Μια τουριστική περιήγηση στη βραδινή Βουδαπέστη με τουριστικό πλοίο κατέληξε σε τραγωδία. Επτά Νοτιοκορεάτες τουρίστες ανασύρθηκαν νεκροί από τα νερά του Δούναβη, ενώ ακόμη και τώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τους 21 αγνοούμενους.

Ήταν περίπου 22:00 το βράδυ (τοπική ώρα) της Τετάρτης όταν το τουριστικό πλοίο που έκανε βόλτα δεκάδες τουρίστες στον φημισμένο Δούναβη για να τους ξεναγήσει στα αξιοθέατα της ουγγρικής πρωτεύουσας συγκρούστηκε με άλλο πλοίο. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα το μικρό πλοιάριο με το όνομα «Γοργόνα» βυθίστηκε και τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η σύγκρουση των δυο πλοίων στη Βουδαπέστη έχει καταγραφεί σε video από κάμερα ασφαλείας.

Το μετεωρολογικό site Időkép έδωσε στη δημοσιότητα video από κάμερες ασφαλείας που έχουν τοποθετηθεί στην ουγγρική Βουλή και «βλέπουν» τη γέφυρα Μαργκερίτ, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα με τους επτά νεκρούς και τους 21 αγνοούμενους. Αγωνία για ένα 6χρονο παιδάκι, που ήταν στο πλοίο αλλά το όνομά του δεν είναι ανάμεσα σε εκείνα των διασωθέντων.Το πλοίο με το οποίο συγκρούστηκε το ποταμόπλοιο – Φωτογραφία Reuters

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στον Δούναβη συνεχίζονται αλλά υπάρχουν λίγες ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί οι 21 άνθρωποι που αγνοούνται. Επτά Νοτιοκορεάτες διασώθηκαν, επτά πνίγηκαν και 19 αγνοούνται ενώ νεκρός θεωρείται και ένας Ούγγρος, δήλωσε ο Κανγκ Χιούνγκ-σικ, αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού ΥΠΕΞ. Οι επτά διασωθέντες έχουν υποστεί υποθερμία, αλλά η κατάστασή τους είναι σταθερή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, στο πλοίο Γοργόνα επέβαιναν 33 Νοτιοκορεάτες τουρίστες, τρεις ξεναγοί καθώς και διμελές πλήρωμα Ούγγρων. Το πλοίο Γοργόνα είχε μήκος 27μ, ήταν διώροφο με μηχανή 150 ίππων και δυνατότητα να μεταφέρει 60 ανθρώπους, ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Panorama Deck Ltd.


\

newsit.gr
 
Top