Όλοι οι άνθρωποι στην ζωή μας εκτός κρυφά πάθη έχουμε και κρυφούς πόθους.Στους περισσότερους απο εμάς είναι «άπιαστα όνειρα».Σε κάποιους όμως πιο τυχερούς είναι
πραγματικότητα. Όπως αυτή

του Δημήτρη Μελισσανίδη. Η συλλογή παλιών αυτοκινήτων.  

Όπως αναφέρει το News Auto.gr:Μία έκπληξη περίμενε τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ που βρέθηκαν σε ένα μουσείο κλασικών αυτοκινήτων στο κέντρο του Πειραιά. Δημιουργός και ιδιοκτήτης του ο 68χρονος Έλληνας εφοπλιστής αποκάλυψε πως μπορεί η ΑΕΚ να κατέχει την πρώτη θέση στην καρδιά του, όμως τα αυτοκίνητα είναι η δεύτερη μεγάλη του «αδυναμία». Μάλιστα μία τέτοια συλλογή ήθελε να δημιουργήσει από μικρό παιδί.


Όλα τα αυτοκίνητα είναι σε άριστη κατάσταση και δείχνουν έτοιμα να κυκλοφορήσουν. Η συλλογή είναι χωρισμένη σε δύο αίθουσες και ενότητες.
Η μία είναι αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο και η άλλη στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, μία χρονική στιγμή στην οποία, όπως ο ίδιος είπε ήθελε να ζήσει. Τα αυτοκίνητα πλαισιώνουν διαφημιστικές αφίσες και φωτογραφίες εποχής.
Το γραφείο/ μουσείο αυτοκινήτων είναι ένα μέρος χαλάρωσης και αποφόρτισης για τον ιδιοκτήτη της Aegean Marine Petroleum, όπου περνά αρκετές ώρες εκεί καθημερινά. Ανάμεσα στα κλασσικά αυτοκίνητα της συλλογής υπάρχουν και τα τετράτροχα που οδηγούσαν ο Elvis Presley, ο Σταύρος Νιάρχος αλλά και η Mercedes 600 της Μαρία Κάλλας.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας ξεχωρίζει δύο οχήματα, τα οποία του φέρνουν πολλές αναμνήσεις: Το Mini της σχολής οδηγών, που διατηρούσε η οικογένειά του αλλά και το προσωπικό αυτοκίνητο του πατέρα του το οποίο έχει αναπαλαιώσει.Φωτογραφίες: INTIME SPORTS
 
Top