Από τον κ. Ανδρέα Στοϊμενίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε την απάντησή του στην ανάρτησή μας σχετικά με την απόδραση της Φώφης στον Σύριζα

Κύριοι,

Σε σχέση με δημοσιεύματα τα οποία χαρακτηρίζουν ρουσφετολογική μία μετάταξη η οποία έγινε τελικά με μεγάλη καθυστέρηση και εντάσσεται σε ΚΥΑ του Δεκεμβρίου του 2018, περί επιστροφής στον ΟΣΕ εργαζόμενων που μετατάχθηκαν από τον Οργανισμό σε άλλους φορείς με το πρώτο μνημόνιο, είναι σαφές ότι είναι ψευδή και θέλουν να πλήξουν την Παράταξή μας.

Οι αναφορές στο ΤΕΕ, αποδεικνύουν την πηγή του δημοσιεύματος και την αγωνία που υπάρχει εκεί, για αλλαγή των συσχετισμών στις ερχόμενες εκλογές.

Η στοχοποίηση του Κινήματος Αλλαγής είναι ένα εργαλείο για να δοθεί μεγαλύτερη δημοσιότητα στο θέμα και να μας πλήξει πολιτικά στην προεκλογική περίοδο.
Τα γεγονότα δίνουν τις απαντήσεις.
Στις 28/12/2018, εκδίδεται η με αριθμό Δ4δ/102113 ΚΥΑ ΄΄Έπαναφορά υπαλλήλων που μεταφέρθηκαν δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 16 του ν. 3891/2010 (Α΄ 188) και 9 του ν. 3920/2011 (Α΄ 33) σε διάφορους φορείς του Δημοσίου (ΦΕΚ Β΄ 5927), λόγω της συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων μεταξύ των οποίων και Μηχανικών του ΟΣΕ και της αδυναμίας εκτέλεσης τεχνικού έργου.
Στις 22/02/2019, λαμβάνεται η σχετική απόφαση- έγκριση από το ΔΣ του ΟΣΕ για επαναφορά 100 περίπου μεταταχθέντων στους οποίους περιλαμβάνονται και συνάδελφοι Τεχνικοί και Μηχανικοί.
Στις 17/04/2019 υπογράφεται η σχετική απόφαση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
Στις 06/06/2019 υπογράφεται η σχετική απόφαση από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και στις 10/06/2019 δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αξίζει να αναφερθεί
ότι η μετακίνηση μου δεν προηγήθηκε των μετατάξων της κατηγορίας των συναδέλφων μου Μηχανικών, αλλά ακολούθησε τη διαδικασία άλλων συναδέλφων μου, που μετατάχθηκαν πριν από εμένα.
Δεν πρόκειται για μισθολογική ή διοικητική αναβάθμιση ή για προνομιούχο θέση. Επιστρέφω σε θέση Μηχανικού στον ΟΣΕ.

Στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς δεν θέλω να απαντήσω. Εκεί οι απαντήσεις δίνονται από την πορεία του καθενός μας.

Δεν είμαι διατεθειμένος ούτε να ανεχτώ ούτε να συμμετάσχω σε περαιτέρω επίταση νοσηρού κλίματος ανθρωποφαγίας.

Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Ανδρέας Στοϊμενίδης

Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός

 
Top