Πάντα ψάχνουμε ποιες τροφές είναι καλύτερες και ποιες πρέπει να κόψουμε για τα χάσουμε τα περιττά κιλά. Ξέρουμε ποιες είναι οι πιο υγιεινές τροφές, ώστε να
ακολουθήσουμε μια δίαιτα ή μια διατροφή.

Παρόλα αυτά, στο σούπερ μάρκετ ψωνίζουμε πολλά που μας κάνουν περισσότερο κακό από καλό.
Μάλιστα, αν σταματούσαμε να τα προμηθευόμαστε θα χάναμε το περιττό βάρος.

Πρόκειται για απλές, καθημερινές τροφές.

Ο καθηγητής δημόσιας υγείας Mark Lawrence του Πανεπιστημίου Deakin της Αυστραλίας αποκάλυψε τις 7 τροφές που πρέπει να βγάλεις από τη λίστα του σούπερ μάρκετ για να δεις τον δείκτη της ζυγαριάς σου να πέφτει.

Συσκευασμένο ψωμί

Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν προπιονικό ασβέστιο και σορβικό οξύ για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Προτίμησε φρέσκο ψωμί με φυτικές ίνες.

Μαργαρίνη

Μπορεί η μαργαρίνη να έχει λιγότερες θερμίδες και λιπαρά από το βούτυρο, ωστόσο, είναι επεξεργασμένη τροφή. Αυτά τα spreads περιέχουν συνήθως γαλακτωματοποιητές. Προτίμησε λάδι ή βούτυρο.

Δημητριακά πρωινού

Οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία προστίθενται μετά την επεξεργασία. Δεν τρως ολόκληρα δημητριακά ενώ έχουν πολύ ζάχαρη.

Κοτομπουκές ή ψαροκροκέτες
Τα μέρη του κρέατος που χρησιμοποιούνται για να φτιαχτούν, είναι υψηλά σε λιπαρά, ενώ έχουν πολύ νάτριο.

Έτοιμα μπέργκερ
Το κρέας που έχει ξανασυσταθεί έχει πολύ νάτριο και λιπαρά, παρά τα λαχανικά που μπορεί να περιέχει. Προτίμησε τα φρέσκα, που μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν ή όχι.

Σούπες στιγμής
Έχουν πολλά χημικά που προσθέτουν γεύση και στην ουσία δεν τρως τα πραγματικά υλικά.

Γιαούρτι με γεύση

Το κανονικό γιαούρτι είναι υγιεινό ενώ αυτά με τις γεύσεις είναι κάτι σαν επιδόρπια. Έχουν πρόσθετα γλυκαντικά, ζάχαρη κ.α. Προτίμησε να προσθέσεις εσύ φρούτα, μέλι κ.α.
 
Top