Σε μερική εκκένωση σπιτιών στο κατεχόμενο Δίκωμο προχώρησαν οι κατοχικές αρχές εξαιτίας της εκκωφαντικής έκρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Πενταδάκτυλο.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν τουρκικά μέσα, από θραύσματα σε αυλές σπιτιών.

Όπως μεταδίδουν στα Κατεχόμενα, σήμερα αναμένεται η άφιξη εμπειρογνωμόνων από την Τουρκία για να μελετήσουν τα θραύσματα, σύμφωνα με το sigmalive.com.Εντωμεταξύ, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του λεγόμενου ΥΠΕΞ, Κουντρέτ Εζερσάι, δεν είναι σαφές σε τι οφείλεται η συντριβή.

Τα πρώτα ευρήματα, είπε, υποδεικνύουν ότι το αντικείμενο, που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε αεροσκάφος, που μετέφερε εκρηκτικά, είτε βλήμα πυραύλου, διαψεύδοντας αναφορές σε τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ότι επρόκειτο για έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών.Δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμοί, ενώ οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Η φωτιά που ξέσπασε στο σημείο τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 3.40 τα ξημερώματα.Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης και δυνάμεις της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους, οι οποίες αναζητούν τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε τη Λευκωσία.Επί τόπου έσπευσαν ο κατοχικός στρατός, ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί και ο λεγόμενος ΥΠΕΞ, Κουντρέτ Εζερσάι.
 
Top