Οι ειδικοί σε θέματα αεροσκαφών λένε ότι ένα αεροπλάνο δεν γίνεται να συντριβεί από τις αναταράξεις όσο σφοδρές και
αλλεπάλληλες και να γίνουν προσθέτοντας πως το μόνο που αρκεί είναι οι επιβάτες να παραμένουν στις θέσεις τους με τις ζώνες δεμένες προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί, όπως συνέβη στην πτήση της Air Canada από το Βανκούβερ προς το Σίδνει.

Ωστόσο οι ανεπιθύμητες αναταράξεις μπορούν να γίνουν η αφορμή για να βιώσουν οι επιβάτες μια απίστευτα τρομακτική εμπειρία και να ζωντανέψουν οι χειρότεροι εφιάλτες τους. Υποσυνείδητα ακόμη και με το παραμικρό τράνταγμα τίθεται ενστικτωδώς σε λειτουργία το ανθρώπινο ένστικτο επιβίωσης, ενώ, αν τα πράγματα χειροτερέψουν, τότε αυτόματα η ταχυκαρδία σε συνδυασμό με την υψηλή πίεση αίματος και την υπερβολική εφίδρωση προκαλεί έκρηξη αδρεναλίνης στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι η στιγμή που μπορεί να δεις την ζωή σου να περνάει από μπροστά σου σαν ταινία.

Λίγα 24ωρα πριν την εφιαλτική πτήση της Air Canada, σημειώθηκε άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό, αυτή τη φορά σε πτήση της Emirates από το Όκλαντ προς το Ντουμπάι με το θηριώδες και πολυτελέστατο Airbus 380, όπως μπορείτε να δείτε στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr.


Οι βιντεοσκοπημένες από κάμερα κινητού τηλεφώνου εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν στο αεροσκάφος της Emirates οι σφοδρές αναταράξεις πάνω από την Ινδία, συγκεκριμένα κάπου πάνω από το λιμάνι του Τσενάι. Οι γυάλινες επιφάνειες του Airbus 380, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως σύμβολο πολυτέλειας, με τις ιδιωτικές σουίτες, τα ντους-spa της πρώτης θέσης και το σαλόνι- μπαρ, έχουν θρυμματιστεί από την μεγάλη και διαρκή ένταση των αναταράξεων, αποθηκευτικοί χώροι έχουν κυριολεκτικά ξεχαρβαλωθεί, ενώ η μοκέτα στο μπαρ της «πνιγμένη« στην ακριβή γαλλική σαμπάνια, καθώς παρατηρούνται σπασμένα μπουκάλια και κρυστάλλινα ποτήρια.

Δείτε το βίντεο:


 
Top