Ο 42χρονος πατέρας συνελήφθη και το αγόρι μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο


Πυροσβέστης της Νέας Υόρκης βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή, όπως αποδείχθηκε, καθώς χρειάστηκε να παρέμβει για να βγάλει ένα παιδί που είχε μείνει κλεισμένο σε αυτοκίνητο, στο Queens, χθες Πέμπτη, σπάζοντας με σφυρί το παράθυρο του οδηγού. Το παιδί είχε μείνει κλειδωμένο μέσα από τον πατέρα του.


«Απλώς βρέθηκα εκεί τη σωστή στιγμή» περιέγραψε στη New York Post ο πυροσβέστης Μάθιου Κλίντον. «Ήταν προφανές πως ήταν πολύ ζεστά μέσα στο αυτοκίνητο».

Ο Κλίντον βρισκόταν με δύο εκπαιδευόμενους στην περιοχή όταν έπεσε το μάτι του στο αυτοκίνητο με το 5χρονο αγόρι δεμένο στο καθισματακι.

«Περπατώντας στο πάρκινγκ είδα πως το παιδί ήταν μόνο του» αφηγείται. Το αγόρι έκλαιγε και ήταν πολύ ιδρωμένο. «Ήταν πολύ ταραγμένο, εγώ προσπάθησα να το ηρεμήσω». Γύρω τους άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος.

«Ρωτούσα αν κάποιος έχει κάτι για να σπάσω το παράθυρο, κάποιος μου έδωσε ένα σφυρί» συνεχίζει.

Μόλις έσπασε το τζάμι, ο Κλίντον και οι υπόλοιποι έβγαλαν έξω τον 5χρονο και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

«Λίγο μετά την αστυνομία έφτασε και ο μπαμπάς του παιδιού, έδειχνε πολύ ανήσυχος» λέει.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 42χρονο πατέρα με την κατηγορία της έκθεσης παιδιού σε κίνδυνο ενώ ο 5χρονος μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την οργάνωση KidsAndCars.org πάνω από 50 παιδιά έχασαν πέρσι τη ζωή τους στις ΗΠΑ κλεισμένα σε αυτοκίνητα.

(φωτογραφία αρχείου)
 
Top