Μία είναι αυτή που σπάει κάθε ρεκόρ, καθώς την καλοκαιρινή περίοδο οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Πολλές είναι οι χώρες και οι πόλεις του κόσμου στις οποίες καταγράφονται οι πιο ψηλές θερμοκρασίες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Μία, όμως, είναι αυτή που σπάει κάθε ρεκόρ, καθώς την καλοκαιρινή περίοδο οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου. Και αυτή η πόλη, είναι η Μέκκα, στην Σαουδική Αραβία.

Η πιο ιερή πόλη του Ισλάμ είναι επίσης και η πιο ζεστή, κατοικημένη, πόλη της γης με μέση ετήσια θερμοκρασία τους 30 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Στη Μέκκα επικρατεί το θερμό κλίμα της ερήμου, όπως και στις περισσότερες πόλεις της Σαουδικής Αραβίας.

Η ζέστη, όμως, δεν αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα της πόλης η οποία φιλοξενεί πάνω από 1.5 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν μόνιμα εκεί. Πέρα από αυτούς, άλλοι 2 εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν εκεί κατά την περίοδο του ετήσιου προσκυνήματος του Χατζ.

Οι παρακάτω φωτογραφίες, αποκαλύπτουν πως είναι η ζωή σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου.
GETTY IMAGESGetty Images


Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 50 βαθμούς και οι δρόμοι είναι πολυάσχολοι.


Εγγραφείτε και ακολουθήστε LIFE


Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας και τις πιο ενδιαφέρουσες απόψεις στο e-mail σας. Μάθετε Περισσότερα
Newsletter

Facebook
Twitter
Instagram
Youtube

GETTY IMAGESGetty Images


Η κύρια μέρα προσκυνήματος αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για αυτούς.
GETTY IMAGESGetty Images


Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Μέκκα οφείλονται στην τοποθεσία της. Η πόλη βρίσκεται σε μια ξηρή κοιλάδα στη βάση των βουνών Σιράτ, στην Ερυθρά Θάλασσα.
GETTY IMAGESGetty Images


Η πλησιέστερη πόλη στη Μέκκα είναι η Τζέντα, ένα παραθαλάσσιο λιμάνι στην Ερυθρά Θάλασσα. Είναι περίπου 110 χλμ μακριά και απαιτεί ένα κουραστικό ταξίδι στην έρημο για να φτάσουν εκεί.

GETTY IMAGESGetty Images


Οι κάτοικοι κάνουν κρύα ντουζ συχνά για να παραμένουν δροσισμένοι.Το 1985, 2.000 άνθρωποι υπέστησαν θερμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, με 1000 από αυτούς να πεθαίνουν.
GETTY IMAGESGetty Images


Τα ξενοδοχεία και ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού, διαθέτουν κλιματισμό. Οι περισσότεροι, όμως, δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια.
GETTY IMAGESGetty Images


Δεδομένου ότι η Μέκκα βρίσκεται στην έρημο, ακόμη και τον χειμώνα οι θερμοκρασίες μειώνονται μόνο στους 28 βαθμούς Κελσίου.

GETTY IMAGESGetty Images


Αν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα συνεχίσουν να ανεβαίνουν με τον τρέχοντα ρυθμό, μέχρι το 2100, η ​​μέγιστη θερμοκρασία της Μέκκας θα μπορούσε να ανέβει στους 60 βαθμούς Κελσίου.
GETTY IMAGESGetty Images


Νερό δίνεται σε όσους το έχουν ανάγκη.
GETTY IMAGESGetty Images


Ένας άνθρωπος έχει δημιουργήσει ακόμη και μια «έξυπνη ομπρέλα», η οποία χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να τροφοδοτήσει ανεμιστήρα. Διαθέτει επίσης ένα φακό, θύρα USB και GPS.
GETTY IMAGESGetty Images


πηγή: Business Insider

 
Top