Τι ανέφερε ο αυτοδύτης που μαζί με άλλους έφτασαν πρώτοι στο σημείοTo μεσημέρι της Δευτέρας 26 Αυγούστου και με την ανάσυρση της σορού του 60χρονου Τσέχου δύτη, ολοκληρώθηκε η τραγωδία με τους δύο δύτες που έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή «Σώκαστρου» δυτικά της Καρπάθου.

Την Κυριακή στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του λιμενικού ανέσυραν τη σορό του 30χρονου Ιρανού εκπαιδευτή καταδύσεων. Ο τρίτος δύτης που είχε κατέβει με τους δύο που έχασαν τη ζωή τους, επίσης Τσέχος, γλίτωσε την τελευταία στιγμή όταν άλλαξε θέση με τον Ιρανό στην είσοδο του σπηλαίου.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Alpha μετέδωσε ένα βίντεο ντοκουμέντο που τραβήχτηκε από τους πρώτους αυτοδύτες οι οποίοι προσέτρεξαν στην επιχείρηση εντοπισμού των δύο ανδρών.

Το βίντεο δείχνει τους τρεις αυτοδύτες από την Κάρπαθο που έχουν βουτήξει σε βάθος 45 μέτρων αναζητώντας πέρασμα μέσα σε υποθαλάσσια σπηλαιώματα με φακούς, καθώς σε αυτό το βάθος δεν φτάνει το φως.

Ο Ν. Παραγυιός, αυτοδύτης από την Κάρπαθο ανέφερε «εμείς ερευνήσαμε τον χώρο πρώτοι. Είναι φαράγγι με σπηλαιώσεις και δωμάτια δαιδαλώδη. Η πόρτα ξεκινάει στα 43 μέτρα και φτάνει βάθος μέχρι τα 60».

Και συμπλήρωσε «δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσεις πίσω αν αποπροσανατολιστείς. Ο διασωθείς έχει άποψη του χώρου γιατί μένει στην περιοχή γιατί μένει πολλά χρόνια στην Κάρπαθο. Το ίδιο και οι άλλος Τσέχος. Ο Ιρανός ήταν η πρώτη φορά που βουτούσε».
 
Top