Η προσωπική βοηθός του Ντόναλντ Τραμπ, η 27χρονη Μαντλίν Ουέστερχαουτ, παραιτήθηκε σήμερα 30 Αυγούστου.
Η καλλονή βοηθός του Τραμπ παραιτήθηκε επειδή μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους πληροφορίες που αφορούσαν την οικογένεια του Αμερικανού προέδρου, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, ο Τραμπ έμαθε πως η βοηθός του είχε αναφερθεί στην οικογένειά του και σε ορισμένα θέματα που είχαν σχέση με τον Λευκό Οίκο στη διάρκεια μιας ανεπίσημης (off the record) συζήτησης με δημοσιογράφους στο Νιου Τζέρσι όπου (ο πρόεδρος) διέμεινε πρόσφατα.Άλλα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και το Politico, ανέφεραν στη συνέχεια και αυτά ότι παραιτήθηκε. Σύμφωνα με το CNN, η κ. Ουέστερχαουτ δεν είπε σαφώς στη διάρκεια της συζήτησης με τους δημοσιογράφους ότι αυτά που έλεγε ήταν off the record και ένας από τους δημοσιογράφους ενημέρωσε για τη συνομιλία τον Λευκό Οίκο.

Η κ. Ουέστερχαουτ, το γραφείο της οποίας βρισκόταν απέναντι από το Οβάλ Γραφείο, περιγράφεται από τα αμερικανικά ΜΜΕ ως «η φύλακας της πόρτας» του κ. Τραμπ, προσωπική βοηθός του οποίου υπήρξε από την αρχή της προεδρίας του. Σύμφωνα με τη New York Times, η κ. Ουέστερχαουτ είναι πλέον μια «χωριστή υπάλληλος» και δεν έχει πλέον πρόσβαση στον Λευκό Οίκο.

 
Top