Την άρση των περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος
Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για το νομοσχέδιο των προσωπικών δεδομένων το οποίο ψηφίζεται σήμερα.

«Τα capital controls είναι από σήμερα παρελθόν» δήλωσε κ Μητσοτάκης, ενώ επισήμανε ότι «Αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων».
Η σχετική τροπολογία κατατίθεται από τον υπουργό Οικονομικών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισημαίνει πως είναι μία ακόμα προγραμματική δέσμευση που υλοποιείται νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Αναφορικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός τόνισε ότι γλιτώνει τη χώρα από κυρώσεις εκατομμυρίων και αναδρομικά πρόστιμα της τάξης των 5.400 ευρώ ημερησίως από την 7η Μαίου του 2018. «Οι νέες ρυθμίσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι κρίσιμες», τόνισε.

Το «τρίπτυχο σχέδιο, ταχύτητα και αποτέλεσμα» είναι η βάση στην οποία κινείται η κυβέρνηση, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν είναι κρυφά τα μεγάλα προβλήματα που παρέλαβε, συνέχισε, θυμίζοντας τη ΔΕΗ, τα «φρένα» στις επενδύσεις και τις «παγίδες» στο προσφυγικό

 
Top